Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LVRTC pauž gatavību nodrošināt balsošanu vēlēšanās elektroniski

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hehe
h
šis lašu bende gan ir īsā pavadiņā andrim... Ideja jau lieliska, bet - izpildījums... nedod Die's "latvijiskais"! Kā ar "jo-biļetu" (e-talonu), vai medicīnas iepirkumiem... Laikam jau andrim ir neremdināma apetīte... Kīkī prasa savu - vai ne?..
Gogi
G
Bokta tak ir Šlesera kabatas vaukšķis.
...
.
blā, blā blā - nekā konkrēta Šlesera ieliktenis LVRTC tā arī mums nepateica - droši vien tāpēc, ka nav ko teikt
Dereks
D
Pareizi, tad kad izgudroja tvaika lokomotīvi, tad tautas masas no tās baidījās ! :)
ulzha
u
Anti-e-isti, paši jūs esat murgs. Kāpēc rakstāt internetā? Jūsu viedokļus noteikti sagrozīs! Iespējams pat, ka krievi! Ēdīsim visu mūžu jēlas zivis? Uguns tak bīstama tehnoloģija.
d
d
Būtu paskatījušies uz citvalstu pieredzi - tām valstīm, kas pēc nopietnām diskusijām, tomēr atteikušās no elektroniskās balsošanas ieviešanas. Galvenie iemesli - 1) nespēja nodotās balsis kontrolēt un vajadzības gadījumā skaitīt no jauna; 2) iespēja rezultātu ietekmēt no malas.
Ance
A
Tieši tā, pirms uzticēt tik nopietnu pasākumu, tur jāveic nopietna tīrīšana!
:(
:
LVRTC tak ir kampēja kontrolēts kantoris, kura vadībā ar drošu ziņu salika tos, kas nodrošināja mākoņtēvam iespēju turpināt Kempmayer afēru tikai vairs ne zem Kempmayer, bet zem Hannu Digital nosaukuma. Pēc sakāves Saeimas vēlēšanās kampējs laikam grib kontrolēt balsu skaitīšanu nākamajās pašvaldības vēlēšanās:(
XXL
X
Nu tad beidzot! Lai veicas!
Balss
B
Nē! Balsošanas korupcija nevar apkarot un pierādijums nekad neatradīs. ņemot vērā Krievi ir nopirkuši Latviju, var secināt vKrievi kontrolēs balsošanas pogas un tās tehniku. vispār ļoti, ļoti bistami
P.
P
Elektronisko balsošanu nevajag vērtēt pārāk zemu - ja ne vēlēšanām, tad to var izmantot, piemēram referendumiem. Izmaksas vienam referendumam būtu ļoti zemas un tauta varētu aktīvāk piedalīties lielo procesu lemšanā, kā tas ir citās eiropas valstīs. - Piemēram, lielo uzņēmumu privatizācijai būtu jānotiek tikai ar tautas piekrišanu. Tauta uztaisa referendumu - rezultāti tiek apkopoti stundas laikā un dod savu piekrišanu vai noraida. - Ja kādam šķiet, ka elektroniskās balsošanas sistēma ir nedroša - tagad taču arī pastāv risks, ka kāds balsis neieskaita vai sagroza - nevienam taču nav iespējas pārbaudīt vai viņa balss ieskaitīta pareizi.
Nauris
N
Šis paziņojums saistāms ar to, ka LVRTC joprojām mēģina pārdot personām tās e-paraksta kartes, bet neviens tās negrib pirkt par 20LVL (uz 2. gadiem) un uz kuru saņemšanu jāgaida sākot no 2 nedēļām līdz mēnesim. Tā vietā, lai LVRTC novērstu abas minētās problēmas, viņi joprojām mēģina atrast veidus kā piespiest cilvēkus tās pirkt.
pakausis
p
taa elektroniskaa balsoshana ir vajadziiga tikai tiem kas grib veeleeshanu datus pa kluso mainiit.. briidii kad tiek ieviests shis murgs - principaa ceriibas uz daudz maz godiigu veeleeshanu norisis izgaist... pietiek kaut vai paskatiities tai pashaa Amerikaa notiekosho ap elektronisko veeleeshanu sisteemu kas pieskaita desmitdalj balsi veelamajam kandidaatam briidii kad nobalsots par vinja oponentu..
diskobumba
d
Citēju: ersona aizsargāta ar PIN kodu, kuru nezina neviena trešā puse. E-balsojums arī mazina balsu uzpirkšanas iespēju, jo iecerēts īstenot tādu risinājumu, kur vēlētājs var pilnībā mainīt vai koriģēt savu brīvo gribu atvēlētā vēlēšanu laika norises ietvaros. Kā tas mazina balsu uzpirkšanas iespēju? Tieši otrādi, taisam interneta kafejnīcu, kur par 100 gramiem vedam visus balsot, jāievada tikai pin kods, pārējo interneta kafejnīcas darbinieki paši izdarīt! Jo elektroniskāks process, jo grūtāk tam izsekot, vai kādā posmā nav dati sagrozīti!!! Un mēs jau zinam kā ar VID superdrošo EDS izgāja!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas