Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LZS kongress notiks Jelgavas pilī; zemnieki plūdiem nepiekāpsies

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Augusts Brigmanis Dienai teica, ka LZS kongresa vieta netiks mainīta, un tas notiks Jelgavas pilī, lai gan pēdējās ziņas liecina, ka ir applūdis piebraucamais ceļš, kas ved uz Jelgavas pili. Pie Jelgavas pils šorīt plūdu dēļ vairs nav iespējams piebraukt, to aģentūrai LETA apliecināja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inta Āne.

Vakar vakarā LLU direktors vēl nebija devis rīkojumu slēgt ielu, kas ved uz pili, bet, ņemot vērā, ka uz brauktuves jau skalojās ūdens, paredzēja, ka tā būs jāslēdz no rīta. Kā ziņo Āne, šorīt pie ceļa uz pili jau izvietotas ceļazīmes, kas neatļauj tur braukt.A.Brigmanis ir sazvanījies ar universitātes vadību un noskaidrojis, ka pie pils ir iespējams piekļūt, tikai kongresa delegātiem būs jāiet noteikts ceļa gabals kājām, bet mašīnas jānovieto pilsētā.“Mēs grūtību priekšā neatkāpsimies,” teica A.Brigmanis, atbildot uz jautājumu, vai nav plānots pārcelt kongresa norises vietu.

27.martā kongresā ar ziņojumu par paveikto un galvenajiem uzdevumiem, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, uzstāsies partijas priekšsēdētājs A.Brigmanis. Kongresā paredzēts apstiprināt arī konkrētas programmatiskās vadlīnijas un definēt partijas turpmākos uzdevumus.

„Šī gada LZS kongresam būs īpaša nozīme,” uzskata partijas ģenerālsekretārs Indriķis Putniņš, uzsverot, ka šobrīd valstī ir izveidojusies ļoti sarežģīta situācija – gan tādēļ, ka Latvija joprojām cīnās ar ekonomiskās krīzes sekām, gan tādēļ, ka priekšvēlēšanu gaisotnē valdību pametuši nu jau bijušie koalīcijas partneri no Tautas partijas. Tas nozīmējot, ka LZS kā valdošās koalīcijas partnerei ir jāformulē gan sava nostāja par esošo situāciju un tuvākajiem uzdevumiem valdībā, gan jābūt skaidram redzējumam par rīcību priekšvēlēšanu posmā, kā arī jāizveido tāda LZS politiski ekonomiskā programma, kas būtu pamats tālākam darbam gan partijas biedriem, gan arī stūrakmens partijas priekšvēlēšanu kampaņai.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas