Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mācībās Ādažos izmantos arī NATO iznīcinātājus

Lai sagatavotu Baltijas valstu bruņoto spēku gaisa atbalsta kontrolierus dalībai starptautiskajā operācijā Afganistānā, otrdien, 20.jūlijā, Ādažu bāzē sāksies apmācības. Ādažu poligonā pirmo reizi tiks izmantoti arī _NATO _dalībvalstu iznīcinātāji.

Mācības vadīs NATO Gaisa spēku pavēlniecības štābs Ramšteinā un ASV Eiropas Gaisa spēku Gaisa un sauszemes operāciju skola, informē AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa. Gaisa atbalsta kontrolieru apmācībā tiks iesaistīta arī nākamā Latvijas kontingenta Afganistānā Mobilās novērošanas vienība.

«Ir ļoti būtiski gaisa atbalsta kontrolierus apmācīt ar reālām situācijām pietuvinātām metodēm, lietojot modernu NATO apbruņojumu,» uzsver pulkvežleitnants Miroslavs Svoboda no Čehijas, NATO Gaisa spēku štāba Ramšteinā gaisa atbalsta kontrolieru apmācības daļas priekšnieks. «Igaunijas, Latvijas un Lietuvas gaisa atbalsta kontrolieri apmācību Ādažos sāks ar teorijas apguvi un tad to turpinās praktiski pēc reālām situācijām pietuvināta scenārija. Tas ir apmācību princips «no vienkāršākā uz sarežģītāko», ar to saprotot, ka ar katru apmācības posmu palielināsies izaicinājumi.»

Ādažu poligonā pirmo reizi tiks izmantoti arī NATO dalībvalstu iznīcinātāji. Divu dienu praktiskajā vingrinājumā piedalīsies Polijas iznīcinātāji no Gaisa spēku bāzes Krzesinā un ASV iznīcinātāji no Aviācijas bāzes Aviano Itālijā. Vingrinājuma nodrošināšanā Lietuva iesaistīs reaktīvās lidmašīnas L-39 Albatros.

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas bruņoto spēku gaisa atbalsta kontrolētāju un Latvijas kontingenta Afganistānā Mobilās novērošanas vienības apmācība notiek NATO iznīcinātāju treniņlidojumu Baltic Region Training Event VI ietvaros, kas ir sestie treniņlidojumi Baltijas gaisa telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas