Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Maizītis: grozījumi var parādīties arī trešajā lasījumā

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pozitīvi novērtēja, ka Kriminālprocesa likuma grozījumi ceturtdien Saeimā pieņemti otrajā lasījumā. Taču viņš atgādināja, ka savulaik pieņemot Kriminālprocesa likumu trešajā lasījumā “parādījās ļoti daudz pietiekami būtiski grozījumi”.

“Pozitīvi ir tas, ka vispārzināmais 410.pants – ģenerālprokurora tiesības izbeigt kriminālprocesu pret personām par lielāku noziegumu klāstu -, nu vismaz otrajā lasījumā tā kā būtu, tas ir pozitīvais solis,” Latvijas televīzijas raidījumā Valsts pirmās personas sacīja J.Maizītis.

Jau ziņots, ka strīdīgākā bija norma par ģenerālprokurora tiesībām izbeigt kriminālprocesu pret personu, kura būtiski palīdzējusi atklāt smagu vai sevišķi smagu noziegumu. Likuma grozījumos tiks atrunāti gadījumi, kad to nevarēs darīt.

Ģenerālprokurors norādīja, ka šī norma par ko diskutēts jau vairākus gadus absolūti neesot jauna - tāda bijusi jau Kriminālkodeksā ‘90.gados. “Mēs iestājāmies, ka norma jāpiemēro pret lielāku skaitu nodarījumu. Divus gadus tiek diskutēts par it kā jaunu principu, kādi vārdi tik netiek veltīti ģenerālprokuratūrai kā iniciatorei, lai gan pamatā šie sadarbības jautājumi notiek izmeklēšanas iestādēs,” pauda J.Maizītis.

Negatīvi J.Maizītis novērtēja deputātu lēmumu izslēgt no likuma normu, kas paredzēja prokuroram tiesības sadalīt kriminālprocesu.

Ģenerālprokurors atteicās prognozēt, kad likuma grozījumi tiks pieņemti galīgajā lasījumā, taču atgādināja, ka trešajam lasījumam var parādīties jauni ierosinājumi. “Pieņemot Kriminālprocesa likumu tieši trešajā lasījumā parādījās ļoti daudz pietiekami būtiski grozījumi, kuri nebija ne pirmajā, ne otrajā lasījumā, ne īsti izdiskutēti darba grupās un tieši trešais lasījums bija tas brīdis, kad parādījās grozījumi par kuriem mēs pabrīnījāmies,” sacīja ģenerālprokurors J.Maizītis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas