Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Maizītis: likumā jānosaka, kādus noziegumus valsts nevar atļauties izmeklēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Policists
P
Cik saprotu, Maizīša kungs turpina aktualizēt ''sīko" zādzību dekriminalizāciju, kam es pilnībā piekrītu. Iedomājieties, ka lielveikalā tiek aizturēta persona, kas ir nozagusi mantu 10Ls vērtībā. Šo personu nogādā uz iecirkni, veic ar viņu procesuālās darbības, ved uz īslaicīgās aizturēšanas izolātoru, Pēc kā, caur prokuratūru lieta iet uz tiesu.... tātad, 10Ls zaudējuma vietā, kas formāli tika nodarīts veikalam, valstij tas izmaksā no 6-10 reizes vairāk( pēc paviršiem aprēķiniem, rēķinot autovadītāja, izmeklētāja, prokurora patērētā laika izmaksas). Šis cipars paliek manāms, ja mēs pieļaujam, ka valstī šādu zādzību skaits ir mērāms vairākos simtos(pieticīgi) un vairāk. Sīko kriminālsodāmo noziegumu skaits un uz to formēšanu tērēto resursu apjoms ir nepārprotami lielāks par sasniegto labumu. Runa neiet par zagļu amnestiju, bet par samērīgumu un ekonomisko ieguvumu.
koks
k
Jā jā maizīti nekādus noziegumus nedrīkst izmeklēt, guli mierīgs. Jāsmejās par šo ĢP.
nost Maiziti!!
n
Ar so Maizitis saka, ka valstij nav jaizmeklee valsts nozagsanas un korupcijas gadijumi. Bravoooooo!
Oskars
O
Maizītis ari' ir nopirkts un doma'ju ,kad Latvijas vecās PARTIJAS turpinās savus NEGODĪGOS darbus ..... Visi uz Rīgu,lai kārtu ZAGĻUS....
ZT
Z
Te pat blakus ir A.Guļana raksts par to kādus noziegumus nevar izmeklēt.,jo ar likumdošanu kautkas nav kārti'bā'.
Lex
L
Pieļauju, ka runa ir par sīkajiem noziegumiem, piemēram, mobilo telefonu, zaptes burku, snikeru u.tml. zādzībām. Tipa, noziegums tiek piereģistrēts policijā, bet par katru latu netiek veikts kriminālprocess. Un ja nu kādu pēkšņi aiztur ar 50 zagtiem telefoniem, tad visus pieteikumus apvieno vienā krimināllietā. Varbūt, ka nav tā sliktākā doma. Problēma būs ar to, ka liela daļa cilvēku šādu ziņu sapratīs kā "ā, tagad par sīkajām zādzībām vairs nesoda, tātad to drīkst darīt".
filozofs
f
es saprotu , ka tad jaabuut starptautiskam tribunaalam , kurš izsleegtu jebkaadas koruptiivas darbiibas , arii valsts nozadzeejus jau nevar taada valsts vairs reaali notiesaat, ...nebuutu nekaadu šķeeršļu ieseedinaat Lembi un paareejos valsts nozadzeejus...
Parastais
P
Izklausās, ka Maizītis izdomājis savdabīgu veidu, lai attaisnotu savu mīkstmiesību. Atlūgumu galdā pēc šāda paziņojuma!
dzeris
d
Neesmu gan dzirdējis, ka kaut kur neizmeklē ekonomiskos noziegumus. Kaut kāds dīvains paziņojums vispār.
Cerība
C
uz tautu, ka tā pati ar savām rokām spriedīs tiesu šitiem visiem parazītiem...
Lelle
L
"Amnestiju varētu attiecināt uz to nodarījumu daļu, kur sabiedrība redz, ka, tos izmeklējot, līdzekļi tiek tērēti nelietderīgi, pa tukšo. Tai būtu jābūt sabiedriski politiskai diskusijai. Juristiem būtu jāizdiskutē, ko var un ko nevar amnestēt.” APŽĒLIŅ!!! Te jau parādās kās ir mūsu ģenerālprokorors un kam viņš kalpo! Izskatās ka šitais marasms ir tapis pēc tikšanās ar 3A! Un kāds vēl uzdrošināsies teikt, ka mums ir demokrātiska un tiesiska valsts???!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas