Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mājas dzemdībās nomirst bērns

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pufiks
P
Dzemdību namos bērni mirst simtiem ja kas.
nu jau gan
n
Man visā šajā stāstā liekas neizprotama viena lieta-kā TIK profesionala un "gudra" vecmāte jau iepriekš nemanīja, ka bērnam ir problēmas un patoloģijas. Jopcik-nu cik var noliegt USG-takš sen jau būtu atklātas nabassaites patoloģijas! Ir taču arī citas norādes, kas liecina, ka kaut kas nav par ķeksi!
ceplis
c
nu a tu tadu risku ar savu pirmo bernu uznemtos???protams zel bernina un la ari vainiga butu vecmate,tomer visslielaka atbildiba ir jauznemas matei,gribu redzet vai nakamo bernu velreiz sagribes dzemdet zali.
aleksandra
a
Teikšu atklāti, sieviete, kas riskē ar sava gaidāmā bērna dzīvību un un tādā brīdī neizvēlas slimnīcu, bet dzemdības mājās, nav īsti pie prāta. Pie tam šajā gadījumā izrādījies, ka vecmātes izvēle arī bijusi nepārdomāta. Nu, ko... varbūt tas ir labs piemērs citām jaunajām māmiņām, kas tādas muļķības neatkārtos.
milda
m
pilnīgi piekrītu
Salvis
S
Kādā filmā atceros dzirdējis tekstu - pat lai nirtu ar akvalangu vai brauktu ar motociklu vajag mācīties un likt eksāmenus, vienīgi par vecākiem var kļūt pilnīgi stulbeņi. Kriminālatbildībai par šādu pasākumu jābūt! Un paraugtiesai - par biedinājumu citiem stulbeņiem.
Ieva
I
Placentas priekšlaicīga atslāņošanās ir ļoti smaga grūtniecības komplikācija, kuras rezultātā var aiziet bojā bērns, sieviete var palikt bez dzemdes ( dzemdi operācijas laikā izņem) un nomirt ( no asiņošanas).Šeit vienīgi varēja līdzēt ļoti laicīga ķeizargrieziena operācija.
Ēriks
Ē
1. izsaku visdziļāko līdzjūtību mātei un tuviniekiem. Nevaru iedomāties tās sāpes ko viņi patreiz jūt. 2. visiem "ekspertiem kas sneidz savus nekvalificētos, tomēr kategoriskos, viedokļus, via Jums nav ne mazākās cilvēcības kripatiņas ka tikai VIENA no pirmajā vai sājā kom. lp. iztiekusi līdzjūtību??? 3. Tāpat kā vairums komentētāju, neesmu kompetents izteikt viedokli par mājas dzemdību drošību. Atšķirībā no vieņiem, tāpēc to nedarīšu. Paļaušos un ārtsu un veselības ministriju viedokļiem plašā pasaulē un pie mums, kas atzinuši, ka vairums gadījumos mājas dzemdības var būt drošas. 4. Šādi gadījumi nenotiek, kā varētu domāt no komentāriem, tikai mājas dzemdībās. Man ir radnieki kam biji gandrīz identisks gadījums Dzemdību namā. Arī tajā gadījumā, sekcijā notiekts, ka bērns bija pilnīgi vesels. Ko no tā secināt? Ka dzemdēt specializētā dzemdību iestādē ir "bīstmi"?
dido
d
Dzemdēt mājās ir riskanti, ja mājas atrodas daudzdzīvokļu namā. Ja naktī noris dzemdību otrā fāze, un sieviete dzemdējot "ietrennē" balsi, tad var gaidīt ciemos pašvaldības policiju par naktsmiera traucēšanu (no 23.00-6.00).
Kaspars Gasūns
K
"Slimnīcas personāla neizdarība vai nolaidība kā risks nelabvēlīgam iznākumam arī nav pamatojums. Ja jau ir līdzekļi, lai slēgtu līgumu par mājas dzemdībām, tad pietiks arī līdzekļi noslēgt līgumu ar ārstu vai vecmāti slimnīcā un visa uzmanība būs nedalīti veltīta konkrētai dzemdētājai." Jūs esat ideālists! Diemžēl ir pietiekami gadījumu, kad pat nauda un līgumi nespēj lauzt paviršības rutīnu valsts slimnīcās.
lauķe
l
No savas pieredzes varu oponēt visām mājdzemdētājām, jo kad nāca pasaule mani bērni nekur neesmu jutusies tik droši kā stacionārā ar augstas klases dakteri blakus( protams par samaksu). Visas tās" zaļās" padarīšanas ir labas tikmēr, kamēr no tā nav atkarīga bērniņa dzīvība!
Līga Giniborga
L
Šis raksts pierāda tikai Nagles kundzes neprofesionalitāti, jo pārstāvēts ir tikai vienas puses viedoklis - mātes kliedziens. Dina Ceple sniedza atbildes uz visiem žurnālistes uzdotajiem jautājumiem. Diemžēl, tos nebija izdevīgi publicēt. Liels mīnuss avīzes "Diena" lauciņā. Tiešām žēl! Māti var saprast. Izsaku līdzjūtību! Kāds tur augšā visu redz....
!!
!
kā var apdraudēt bērna dzīvību un pēc tam pateikt ka nezinām, kam lemts mirt. Laikam vecmātēm mājās ienesīgs amats, un ja vēl cilvēkam nav saprašanas no medicīnas un tāds it modes kliedziens, tad tikai uz priekšu...
puaro
p
Žurnālistiem vajag, lai tauta lasa un pērk, tātad, sensāciju. Ja paskaidros visus apstākļus, tad sensācijas nebūs. Un mūsu tautai vajag vainīgos uz kuriem izgāzt dusmas - par sliktu valdību, zaglīgiem politiķiem, pašu slinkumu un vientiesību. Jo vainīgais vienmēr ir tur - ārā....
puaro
p
viņai bija lielisks veselības stāvoklis un gandrīz ideāla grūtniecības gaita. ----------------------------------------------------- --------------- Un ideālai grūtniecībai sākās placentas atslāņošanās ! Ir tikai jābrīnās par situāciju, kad pieauguši cilvēki vesels bars - māte, vīrs, tēvs, ved asiņojošai dzemdētāji kāpostus!! bet nesauc ātro palīdzību, da vienalga ko tur vecmāte- nevīža pa telefonu vāvuļo, reāli tava sieva/meita asiņo nevis dzemdē!! Vai tad gatavojoties mājas dzemdībām šie zaļā dzīvesveida piekritēji nebija Neko noskaidrojuši, kā tad norit normālas dzemdības?tUn tagad sirdsapziņu ar lielākā vaininieka atrašanu mazgās...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas