Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Maklakovam un Zemessardzes komandierim brauciens pie Veldres ar dienesta auto beidzas ar disciplinārsodu

Nacionālo bruņoto spēku komandierim Jurim Maklakovam un Zemessardzes komandierim Jurim Zeibārtam brauciens uz atpūtas pasākumu pie bijušā aizsardzības ministra Vineta Veldres (Tautas partija) ar dienesta auto beidzies ar disciplinārsodu.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis aģentūrai BNS pastāstīja, ka dienesta pārbaude ir pabeigta un abām amatpersonām izteikts rājiens. Nolemts arī, ka tām vēl jāatmaksā nauda par degvielu, kas iztērēta braucienam. Ministra biroja vadītājs Airis Rikveilis gan aģentūru BNS informēja, ka disciplinārsodi vēl nav piemēroti, jo ministrs tikai uzdevis sagatavot pavēli, kurā būs noteikti disciplinārsodi abām amatpersonām.

Nekādi citi pārkāpumi par citu amatpersonu nepamatotu rīcību, izmantojot dienesta auto, netika konstatēti.

Aizsardzības ministrijas Ģenerālinspekcijas veikto dienesta pārbaudi augusta beigās abas amatpersonas izpelnījās, kad presē parādījās ziņas, ka militāristi ar dienesta auto devušies braucienā pie Veldres uz vakariņām privātmājā Salacgrīvā.

Dienu pēc notikušās valdības sēdes, kurā pēc asām diskusijām koalīcijas partneru vidū tomēr vismaz vēl uz nedēļu savu amatu saglabāja Jūras spēku komandieris Aleksandrs Pavlovičs, vairākas atbildīgas bruņoto spēku esošās un bijušās amatpersonas ieradās vakariņās pie bijušā Tautas partijas (TP) aizsardzības ministra Vineta Veldres Salacgrīvā, iepriekš vēstīja laikraksts "Diena".

Viens no viesiem - Militārās policijas vadītājs Andris Kalniņš - saistīts arī ar kuģu lietas izmeklēšanu, jo šai iestādei Ģenerālprokuratūra pārsūtījusi izvērtēšanai Aizsardzības ministrijas veiktās dienesta izmeklēšanas rezultātus. Neformālajā sanāksmē piedalījies arī bijušais NBS komandieris Gaidis Zeibots, NBS komandieris Juris Maklakovs, AM izpildsekretārs Raimonds Graube un Zemessardzes komandieris Juris Zeibārts.

Maklakovs un Zeibārts pēc šo faktu nākšanas gaismā pēc savas vēlēšanās devās triju dienu bezalgas atvaļinājumā, lai tādējādi kompensētu brauciena laikā nelietderīgi iztērētos līdzekļus, izmantojot dienesta auto.

Militārās policijas (MP) vadītājs Andris Kalniņš un ministrijas izpildsekretārs Raimonds Graube uz pasākumu bija ieradušies ar privāto transportu.

Top komentāri

Ai
A
Ar šādu mērauklu mērot daudzi var ielidot...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas