Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Māksliniecisks protests krīzei kultūrā?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
veca bāba
v
ja kas, "vēja grābsle" raksta ar "b", nevis "p" :))
rento
r
Jāsaka, ka es arī biju šajā plēnumā un jāsaka skaidri un gaiši, ka vecās tantes, kas dominēja šajā pasākumā ļoti negatīvas bija, kad uz skatuves runāja kāda pirmā kursa studente no Kultūras akadēmijas. Piena meitene, neko vēl nezina, vēja grāpsle - tā zālē bija dzirdams no tā saucamās kultūras "inteliģences" cilvēku mutes. Tiešām brīžiem vnk kretinē veco veču un bābu attieksme pret jaunajiem. =DDD
jaunietis
j
atvainojiet, bet vai Jums nešķiet, ka jau ar to, ka šis cilvēks ir Jauniešu Ministru kabinetā, parāda to, ka ir izvēlējies nevis doties prom un čīkstēt, bet gan palikt un censties ko labot. Vai Jums nešķiet, ka vecākā gadagājuma cilvēkiem (acīmredzot, pēc segvārda, arī jums) ir pārāk krasa nostāja pret mūsdienu jaunatni, vai neesat aizdomājusies, ka tikai nosodot jauniešus un iepukstot par to "nepareizību" un nevēlēšanoš ko darīt, radāt vēlmi aizbraukt. Turklāt. Kas gan jums ir teicis, ka neviens jaunietis, nedosies atpakaļ. Ja jums šķiet, ka post-padomju cilvēks spēj jūs izvilkt no dižķibelēm, tad turpinat vien skandināt par jaunatnes dumību. Apdomājaties. Apdomājaties vai kritizējot jaunatni par neapmierinātību par pastāvošo situāciju, nebūs tā, ka mēs, jaunieši, apklusīsim, un kas tad ko mainīs? Cilvēku pulks, kas Jau Neko Nemaina? Atvainojos par to, ka rakstā par kultūras jautājumiem, izpaužu savu nesapratni par citu cilvēku nostāju, bet nevarēju klusēt.
ome
o
Mūsdienu jaunieši veidoklis kļūst apnicīgs - "par mani te neviens nedomā, braukšu tik prom"! Nu skrien, kam Tu tāds esi vajadēgs, ja gaidi, lai visu tev atnes uz paplātes, ja tu domā, ka citur tevi gaida ar atplestām rokām - skrien uz laimīgo zemi!. Kas tas par dīvainu pārmetumu pasākuma organizatoriem? Kāpēc paši jaunieši nav aktīvāki, šāda iespēja piedalīteis plēnumā bija visiem interesentiem, vai tu gaidīji, lai katru personīgi uzaicina?Acīmredzot. Vai Tu pats esi aicināji savus kolēģus Jaunieši ministrus (JMK) piedalīties šajā plēnumā? Vai kāds cits no JMK bija klāt, vai maz tu pats piedalījies, ja tikai viena runa tev ir likusies vērā ņemama?
creative
c
Nu kaut kā tā???
citi to oiks
c
to saprotu,ka iista maaksla,muzika,koncerts,izraade,literatuura un cita kultuura tiek ilgi lolota un radiita dabiskaa ,mokoshi gruutaa radiibas procesa,var teikt bezatbalsta un finansiaalas stimulaacijas. Kultuuraa taapat,kaa citu nozaru cilveekos veel valda autoritaarisms,egoisms un taa rezultaataa daudzas uguntinjas tiek nosmaceetas.Daudzaas kultuuras jomaas maakslinieki ir lielaa sasprindzinaajumaa naudas truukuma vai savu bosu iespaidaa.Talanti rodas ar protekcionisma paliidziibu.Liels paldies muusu tautas partijai un valdiibai,ka juus paliidzeejat man iekljuut populaaru maakslinieku pulcinjaa un citiem nav ko baazt tur degunu.
oiks
o
Kultūra ir tomēr plašāks jēdziens. Ieva Melgalve runāja labi, bet interesanti, kuras grāmatiņas ir domātas ar tām, kas guļ plauktos. Te der salīdzināt nocenotās grāmatas un topa grāmatas. Domāju, ka visai drīz kultūru vairāk balstīs tās, kas šobrīd nocenotas, ne tās, kas topā. Līdzekļu ieguldīšana grāmatās neatmaksājas uzreiz un nav aprēķināma. Vai nebūtu labāk, ja tiktu meklēts kāds, kas spēj nosaukt vārdā šo laiku un ielikt vākos sižetus un situācijas, kas vēlāk kļūs par analogu tiem darbiem, kas savulaik nav bijuši populāri, bet šobrīd par laimi vai nelaimi nokļūst skolu programmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas