Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mamikinu soda par necieņu pret valsts valodu

Valsts valodas centrs (VVC) šonedēļ nolēmis piemērot administratīvo sodu telekompānijas "TV5" raidījuma "Bez cenzūras" vadītājam Andrejam Mamikinam par necieņu pret valsts valodu informē VVC galvenā inspektore Dzintra Kadile.

Ierēdne gan atteicās nosaukt konkrētu administratīvā soda apjomu. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par necieņas izrādīšanu pret valsts valodu tiek piemērots sods līdz 250 latiem. 

A.Mamikins piespriesto administratīvo sodu neatzīst un tuvākajā laikā vērsīsies tiesā, lai to pārsūdzētu: "Uzskatu, ka neesmu izrādījis necieņu pret valsts valodu un, runājot par 31.augusta raidījumu, manuprāt, ministrs izrādīja necieņu pret mums kā žurnālistiem un mūsu televīzijas kanāla skatītājiem. Mūsu prioritāte ir sniegt informāciju no pirmavotiem un šajā reizē skatītājiem tas tika liegts". 

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome bija pieņēmusi lēmumu sodīt telekompāniju LNT ar 1500 latu lielu naudas sodu par tās izplatītās programmas "TV5 - Latvija" raidījumā "Bez cenzūras" bijušajam satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK) liegto iespēju runāt latviešu valodā. 

VVC sāka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā pēc Gerharda iesnieguma par telekompānijas "TV5" rīcību, liedzot viņam runāt valsts valodā raidījumā "Bez cenzūras". 

Kā iepriekš stāstīja VVC Valodas kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis, VVC uzskata, ka "TV5" ir pārkāpis Valsts valodas likumā noteiktās tiesības brīvi lietot latviešu valodu jebkurā dzīves jomā visā Latvijas teritorijā, kā arī likumā noteikto latviešu valodas ietekmes palielināšanu Latvijas kultūrvidē, veicinot ātrāku sabiedrības integrāciju. Tāpat ir pārkāpts arī Satversmē noteiktais, ka valsts valoda Latvijā ir latviešu valoda. 

Kā ziņots, Gerhards 31.augustā bija ieradies uz "TV5" tiešraidi, lai runātu par satiksmes jomas aktualitātēm. Kaut arī raidījums "Bez cenzūras" notiek krievu valodā, tā vadītājam tika iepriekš norādīts, ka Gerhards runās latviešu valodā, taču, sākoties raidījumam, ministram tika liegta iespēja runāt valsts valodā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas