Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Māra Zālīte: Sēklas sniegā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šampēteris
Š
Lieliski sniegā uzdīga (78?) Karogā publicētais dzejoļu cikls - "Kad svešu spārnu sašķelts gaiss". No skau'gu komentāriem spriežams, arī citas sēklas labi dīgušas.
Senais
S
Nē, Māra, visbrīvdomīgākā vide bija Vecrīgā. Kazā, Putnu dārzā un nedaudz vēlāk Kārlī. Skapī gan nē, tur tik gāja izdiedelēt no tādiem kā Jūs, kad Valija vairs nedeva uz krīta. Toties Bastejkalna Irēna labprāt pastāstīja jaunumus par daža laba interesi, un tad pazuda, jo laikam kādam nepatika , ka pie viņas varēja padirnēt lietus laikā. Man vēl tagad uzjautrina tādu kā Jūs mēģinājumi toreiz "piesmērēties"kompānijai, bet kaut kā nesanāca, jo dikti jau gribējās publicēties, lai ko nu tagad teiktu, un kompānija bija patiesi brīvi savā būtībā un redzīgi. Kā nabaga Bergmanis centās būt savējais, kas tomēr tā īsti neiederējās. Nekur. . Toties smagās šausmas par Jetiju un Ņurbuli , arī Johanu, neapšaubāmi izciliem talantiem, kas arī neiederējās, labi atceros no tādiem kā Jūs., bet Perevozčikovu, ko nokāva tie īstie, laikam jau nemaz nepazināt. Žēl, jo tas bija patiesi skaisti, kad ielavījāmies kondženē un viņš spēlēja. Vai tika pie ērģelēm. Toties labi zinājāt kur Vaļņu ielā ir "glavļits". Atvainojiet, bet varbūt labāk lieciet mieru tam laikam!
lno
l
Visu cieņu autorei:)
Ēriks
Ē
Man prieks,ka murgainais okupācijas laiks beidzies,taču žēl,ka mainījies arī mūsu jēdziens par patriotismu. Tagad jaunatnei cenšas iestāstīt,ka karot svešās armijās kaut kur pie Volhovas vai Veļikajas bijis daudz patriotiskāk nekā aizstāvēt dzimtās mājas. Okupācijas gados pat sapņos nerādījās,ka brīvās Latvijas televīzijā krievu valoda joprojām būs vienīga svešvaloda un skatītāji to akceptēs.Ka TV zvaigznes latviešus 23.februārī sveiks "vīriešu" dienā un pat mūsu inteliģencei nešķitīs dīvaini par vīrieša paraugu uzskatīt krievu zaldātus,kuri "varonīgi" sadzina mūsu neaizsargātos tautiešus lopu vagonos. Esmu pateicīgs mūsu inteliģencei,arī Mārai Zālītei,kas okupācijas gados palīdzēja saglabāt pašcieņu.Taču pēdējā laikā pašcieņu esam pazaudējuši.Arī inteliģence klusē un civilizētās tautas latviešus vairs nesaprot.
K2
K
"...Un par to patiesību runājot - Zālītes kundze pati vel nav tā īsti apguvusi šo žanru." Un kā ar Jums? Esat šo žanru apguvis? Tiešām? Jauki, ka starp mums ir tādi patiesi cilvēki, žēl, tikai, ka viņu patiesums skan vien čukstus no krūmiem. Zālīte netaisa no sevis enģeli. Raksts diezgan godīgs, man patika. Īpaši labs šajā laikā, kad kļūst skaidrs, kas ir pēdējos 20 gados ar latviešu vēlētu valdību rokām ievārīts, un daudzi bezcerībā nokāruši degunus.
VSV
V
"Mēs saprotam, ka esam divkoši. ... Mēs jūtam riebumu pret meliem un arī paši pret savu konformismu." ----------------- Mēreni objektīvs pašnovērtējums. Kurš, attiecībā uz biedreni zālīti u.c. šīs "valsts" (t.i. - pašreizējās kretīniskās Muļķu Zemes) silei pietuvinātajiem, varas turētājiem angažēti iztapīgajiem un regulāri sulainīgi pakalpojošajiem "radošās inteliģences" cilvēķeļiem, nav zaudējis aktualitāti arī "tekošajā momentā". Nav svarīgi, kā tiek dēvēta valsts iekārta (sociālisms, kapitālisms, fašisms u.c. "-ismi") - ja SISTĒMA un REŽĪMS ir prettautiski (valsti un sabiedrību aplaupoši, piekrāpjoši, izspēkojoši), tad - jebkura šādas "valsts" lielkretīnu apkalpošana un pakalpošana tiem ir nožēlojamu sīkkretīnu "cienīga". Īpaši pretīgi tas izpaužas, ja konformistiskie salašņas, kuri siekalojas dēļ siles atkritumiem un par tiem ir gatavi pārgrauzt rīkli gan viens otram savstarpēji, gan savai tautai (t.sk. arī angažēti izpildoties dažādu "pozitīvisma", "mazākā ļaunuma meklēšanas", "eoroorientācijas", "regulāri obligātas sabiedroto pienākuma pildīšanas miera misijās" un taml. "glupā pūļa" zombēšanas kampaņās) , sevi atļaujas dēvēt par "radošās inteliģences pārstāvjiem". Nožēlojami un pretīgi. :( Arī tāpēc, ka VISI sakarīgi domāt spējīgie to zina un apzinās, tomēr - absolūtais vairākums "izturas korekti" pret absolūtā mazākumā esošo iepriekšminēto personāžu regulārajām sīkkretīnisma izpausmēm (ieskaitot aktuālo precedentu). Kamēr būs tā, kā ir pašreiz, tikmēr šī "valsts" ir un paliks tāda pati Muļķu Zeme, kāda tā savulaik ir tikusi "sashēmota" un tiek realizēta nu jau teju 20 gadus.
JB
J
"Kad cilvēki vairs nespēj melot, viņiem jāsāk runāt patiesību". Banala klišeja, kura turklāt neatbilst patiesībai....Un par to patiesību runājot - Zālītes kundze pati vel nav tā īsti apguvusi šo žanru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas