Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mārcis Auziņš: augstskolas var būt jaudīgs palīdzības instruments

Ja Latvija vēlas dzīvot pārticībā, turklāt salīdzinoši tuvā nākotnē, šobrīd ir pēdējais laiks, lai ieguldītu naudu jaunu zināšanu radīšanā, izglītībā un inovācijās. Latvijas ekonomikas eksperti uzskata, ka mūsu valsts ekonomikas stimulēšanai būtu nepieciešams atvēlēt 300—500 miljonus latu, 10 —15% jeb vismaz 30 miljonu no tiem ir nepieciešams ieguldīt vidēja termiņa attīstības projektos, jaunu zināšanu ģenerēšanā un inovāciju radīšanā. Tas dos tik nepieciešamo grūdienu ilgtspējīgai un mērķtiecīgai mūsu valsts tautsaimniecības attīstībai.

Varu droši apgalvot, ka šo padsmit procentu novirzīšana zinātnei un izglītībai nepasliktinās pašreizējo valsts ekonomisko stāvokli, bet, gudri šo naudu izlietojot, nākotnē atdeve būs milzīga un daudzkārt pārsniegs ieguldījumu apjomu. Pēc Eiropas Universitāšu asociācijas datiem, pašlaik Eiropā, kas kopumā pārdzīvo ekonomisko krīzi, 80% valstu augstākās izglītības un zinātnes budžets ir palielināts.

Gribu aicināt mūsu valdību sekot šiem piemēriem un saskatīt augstskolās, it īpaši Latvijas lielākajā universitātē — Latvijas Universitātē, nevis vienkārši iestādes, uz kuru rēķina var tikai ietaupīt budžeta līdzekļus, bet gan jaudīgu instrumentu, kas var palīdzēt mūsu valstij pārvarēt ekonomisko krīzi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas