Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Māris Zanders. Diemžēl neizbēgami

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ministry of Truth
M
O, Tvaika ielas sanitārs arī pamodies un plosās. Kā parasti, demagoģējot un ne vella nesaprotot, ko pats gvelž. Ielāgo, trakais, tā nav tava vai bankas nauda! Ielāgo to!
Ministry of Truth
M
Zander! Nevajag likt visu tekošo naudu pumpēt uz banku, tad arī bankai nebūs jāpamāca cilvēkus, ko tiem darīt ar savu naudu.
zips
z
kautrīgs jautājums - kas Latvijā ir "elite"- deputāti,miljonāri(kas savu bagātību nopelnījuši stipri apšaubāmiem veidiem un līdzekļiem),mākslinieki,sportisti(kas savu maizīti pelna tiešām ar sviedriem un asinīm) vai vienkārši kāda nedaudz priviliģētāka iedzīvotāju grupa,kuri ir iedomājušies,ka viņi ir sabiedrības "krējums"un nu viņiem viss ir atļauts un pieejams...!!!???
Nostradamuss
N
Un neviens nesaka, ka peec 20 gadiem izbeigsies panikas paarnjemtaas aitinjas, provokatori vai paargudri spriedeleetaaji kaa Zanders vai nihilistiski rauulji kaa Memory. Gan peec 20, gan vairaak gadiem tas pats Memory tepat vaukskjees pie kaarteejaa Zandera tuksvaardiigaa raksta.
kritikjis
k
Kaads no klasikjiem ir teicis: Kauju veerojot no malas, katrs buut var strateegjis. Tas par jums, Zander.
kritikjis
k
Apsveicu autoru ar kaarteejo seklo tuksvaardiigo raksteli. Gribeeju rakstiit garu komentaaru, bet aprobezosos ar isu: autor, ja juus esat tik paargudrs un vienlaiciigi esat speciaalists gan finansees, gan informaatikaa, tad kur bija juusu varenaa balss 1999. gada peedeejaas dienaas? Kaapeec neapgaismojaat nabaga lempjus, ka tuukstosgadu probleemas nebuus? Ko juus dariijaat lai noveerstu paniku pie bankomaatiem? Un vispaar, ja esat tik gudrs, kaapeec neesat ticis taalaak par dezuureejosaa tuksvaardiigu rakstelju sacereetaaja amatu taadaa visai dzeltenaa vietnee, par kuru peedeejaa likaa neapsaubaami ir kljuvis Dienas portaals?
Artūrs-pensionārs
A
Kas ir meli un kas patiesība! Ko nozīmē noslepenošana,reklāmas pārspīlējumi,dzīve dažādās informācijas telpās ? Ekonomiku vada "neredzamā roka"(A.Smits).Es saku , neredzamā roka melnajā kastē.Ir ieejas šādi tādi dati ,ir izejas drumslas,kas notiek iekšpusē -nezinām.
neredzamaa roka
n
Arturinj, tu Smita darbaa tikai divus vaardus izlasiiji, bet paareejo nee? Ar neredzamo roku Smits domaa piedaavaajuma un pieprasiijuma attieciibu vai privaato iniciatiivu vai veel ko taadu. Slepenas pasaules valdiibas eksistee tikai spiegu filmaas un arii tikai pasaas dumjaakajaas.
  • 0
  • 0
Vērotājs
V
Atceros, kā pie LK Vilks un FKTK teica, ka viss ir kārtībā. Vinēja tie, kas nenoticēja, bet aizskaitīja savu naudu. Pēc tam Vilks teica, ka pašam vajag domāt. Tikai loģiski, ka cilvēki ir piesardzīgi, ja atkārtojas līdzīgs gadījums.
prozhektors aciis
p
Atceries, kaa tev anoniims klacotaajs teica, bet tu "veerotaaj" noticeeji? Taa ir tava izveele un par tavu izveeli ticeet nepamatotaam baumaam atbild nevis Vilks, bet tu pats.
  • 0
  • 0
Atbilde.
A
Sai pasaules iekārtai nav pilnīgi nekādu izredžu vairs uz gaišu nākotni.Ja kāds vēl mēģina iestāstīt par jaunu pasaules kārtību.Aklie šajā pasaulē ved aklos,un visi kopā taisnā ceļā dodas uz bezdibeni ,no kura atpakaļ ceļa nebūs nekad.Cilvēks un velns plāno šo tagadējo pasauli,bet Dievs jau visu sen ir izplānojis.Tagadējās pasaules iekārtas vēsture jau sen ir uzrakstīta,bet bez Dieva neviens to nespēj atšifrēt.Velns ir aizdarījis cilvēkiem šai pasaulē garīgās acis un ausis,lai viņi skatoties neredzētu,un klausoties nedzirdētu,un nesaprastu.Dievs brīdina cilvēkus ik dienas,bet cilvēki to neņem vērā.Dievs savā Vārdā skaidri un gaiši saka,ka Viņš apkaunos šīs pasaules gudro gudrību,jo šīs tagadējās pasaules gudrība Dieva acīs ir ģeķība.Dievs zin ,ka šīs pasaules gudro domas ir tukšas.Ir pēdējais laiks atvērt patiesības grāmatu,kas ir Dieva Vārds,un sākt tajā ieklausīties,lai jūs cilvēki nebūtu pilnīgi pievilti,un mūžība nebūtu jāpavada ellē kopā ar šīs tagadējās pasaules iekārtas kungu-velnu,jeb luciferu. Nepievilieties,šīs dienas ir ļaunas,jo velns zina,ka viņam ir palicis maz laika,un viņa mērķis ir pēc iespējas vairāk aizraut sev līdzi cilvēku uz viņam sagatavoto vietu,elli.Esiet nomodā par sevi ,un neļaujiet šim tumsības spēkam jūs pievilt.Iemācieties atšķirt šīs lietas,Dievs mīl Savu radīto cilvēku,un grib izglābt no velna valgiem.Izdari izvēli tagad, un pieņem gudru un pareizu lēmumu,kamēr nav par vēlu,lai dzīvotu tu un viss tavs nams.
Velns
V
Pareizi, biedri komjaunieti, laba var buut tikai taala naakotne vai aizkapa valstiiba. To, ka tu pats vari ar savu darbu radiit sev labu sodienu, tu vispaar neesi speejiigs iedomaaties. Tu joprojaam esi iists komjaunietis, lai gan marksistu citaatus esi apmainiijis pret sektantu citaatiem.
  • 0
  • 0
Novērotājs
N
Zanders pareizi saka, ka elite mūsdienās ir tā pieradusi paļauties uz savu kompetenci un selektīvi izsniegt informāciju, taču neapgrūtina sevi ar loģiski sekojošu jautājumu - kāpēc elite tā dara?
prozhektors aciis
p
Tuksvaardis Zanders gan aizmirsa pateikt, ka elitei nav personiski jaainformee katrs iiblis par visiem iespeejamiem riskiem. Jo cilveks ir sapraatiiga buutne, taatad vismaz teoreetiski speejiiga pati ieguut vajadziigo informaaciju un pati to apstraadaat (pie informaacijas apstraades pieder arii anoniimu klacu kaa informaacijas aovta ignoreesana). Nevienam tcu maajaas elite nav salikusi plakaatus "Rozetee pirkstus nebaazt!", "Pa logu neleekt!" utt. Un visi kaut kaa ljoti labi zina, ka nevajag baazt pirkstu rozetee, leekt pa logu utt. Bet ja nu tomeer, tiiri intereses peec, kaadam gribeetos paarbaudiit vai klacotaajs nemelo, to var izdariit minuutes laikaa. Nez kaapeec sazveerestiibu teoreetikji var samekleet informaaciju par 50 gadus veciem notikumiem, kad vinjiem taa vajadziiga, bet paareejaa laikaa ir pilniigi analfabeeti un neprot mekleet informaaciju par siis dienas notikumiem?
  • 0
  • 1
punkts
p
savā prātojumā aizmirsi pateikt, ka "neformālie" informācijas avoti tāpat kā diena.lv ir formāli atkarīgi no kāda, interesanti, ka, piem. tvnet, parasti ierobežo komentāru skaitu pie katra raksta (laikam 3-4), bet bankas ažiotāžas laikā katrs varēja pļackāt savus komentārus bez ierobežojuma un nevajag pļāpāt par to, ka neviens no ārpuses neko neietekmē, ja tā būtu, tad mums kāds būtu prasījis, ko mēs domājam par jauno ES politiku finanšu jomā Zeme ir apaļa, nav kur bēgt, atliek tikai pakļauties vai nobeigties
arī prom
a
... par to "zeme ir apaļa, nav kur bēgt ..." tu smagi alojies ... galu galā, elementārā ģeometrija liecina, ka riņķis nekas cits kā saliekta taisne nav ... "a pa taisno" bēgt, skriet, iedzīt, panākt ... cik-tik negribi ... Mans (praktiski šo versiju pārbaudījuša ... un izbaudoša !) padoms - sānem visu savu vīru pirkstos un pamēģini ! ... ja ne aizbēdz, tad vismaz malā ... tā, lai "pa gabalu redzams" ... paej ... --- ... notici - "... pasaule citāda (iz-) rādās ..."
  • 0
  • 0
Minne
M
Pēc notikušā visi gudri..
Ieva
I
Nu jā, es, klausoties Panorāmas informāciju par Cērpu, arī nodomāju, ka diez vai mūsu ļautiņiem līdzētu pastāvīga informēšana, ka tai un tai bankai viss ir labākajā kārtībā. Un arī pašu valsts pārvaldes vaina nav maza, jo, piemēram, tie paši uzraudzītāji: uzraudzīja Antonovu, uzraudzīja, bet ko uzraudzīja? Vai viņš baltas zeķes pie tumša uzvalka gadījumā nevelk?
abet
a
"Patiesībā ir bezjēdzīgi nosodīt vai ironizēt par ļaudīm", - kā gribi, Māri, bet patiesība nevar neironizēt par ļaudīm, kuri sēž pie datora, kur var momentā parliecināties, ka ne Zviedrijā, ne citās valstīs, kur darbojas Swed, nekas nenotiek - miers, bet ja piezvan tante un saka "VĀKS", tad skrien rindā stāvēt. IDIOTI. Un nevajag salīdzināt ar banku/brokeru operācijām, jo uz vienu skaļo krahu viņiem ir desmit klusie veiksmes stāsti - tāpēc jau viņi sēž tur penthauzā, bet kretīni stāv rindās pie bankomatiem.
@
@
Nekretīn, kāpēc lai cilvēks nevarētu izņemt savu naudu? Tas nav depozīts, bet tu neesi izrīkotājs.
  • 0
  • 0
papildinaajums
p
... taapeec jau vinji seezh tur penthauzaa, bet Zanders Dienas portaalaa.
  • 0
  • 0
Paškritikai jābūt
P
Zander, domā, ko raksti. --- Plus priekšstats par to, ka šodienas ekonomisko krīzi pasaulē vispār izraisījušas bankas un negantie spekulanti --- Nevar neredzēt ironiju tavā attieksmē. Bet pasaki, gudrīt, kas tad izraisīja krīzi - varbūt trīs A, kā domā Latvijas intelektuāli spožākā tautas daļa? Tad tā arī pasaki, lai gan visiem saprātīgiem cilvēkiem zināms, ka globālo finanšu krīzi izraisīja Latvijas slavenie oligarhi, ir daži sazvērestības teoriju apmāti pilsoņi, kuri par krīzes vaininiekiem uzskata globālos finanšu spekulantus. Šādām absurdām runām nav vietas solīdu cilvēku sabiedrībā. Tad saki tā Zander, un nemuhļī te.
arī prom > Paškritikai jābūt
a
... kā lai tev palīdz, ja tu pat uzrakstītai domai izsekot nevari ? --- ... uztaisi copy-paste uz piem. WordPad dokumentu, nodzēs visu, kas iekavās un izlasi ... --- ... iesākumam ... --- Nākamais - noalgo kādu lv. ofic. val. pedagogu, kurš(a) tev spētu vienkāršu paplašinātu teikumu, latviešu valodā rakstītu, jēgu, formu un nozīmi izkaidrot ... Alternatīva ... palasi kāda no latviešu daiļliteratūras autoru darbiem ... pirms L.Lapsas ... vēlams :) --- ... kaut'gan ... L. Lapsa, spriežot pēc tava komentāra, arī raksta "
  • 0
  • 0
Paškritikai jābūt - arī prom
P
Kaut ko vēl nesakarīgāk vari pateikt? Tavai domu lēkāšanai taču nevar izsekot.
  • 0
  • 0
arī prom
a
... "jautra" gan tev "loģika" ... Līdzībās : Slimnieks ( visu ! - ikp, kreditēšanas, pirktspējas krišanas un visu ! - cenu, tarifu, nodokļu kāpšanas ) aizdusā "atmest pedāļus" ( bankrotēt ) taisās (spiests) ... Zanders mēģina tikt jēgā, kurš to slimnieku žņaudz ( konsolidē ) ... Tu vaimanā - pats vainīgs, ka saslima ( kredītu ņēma ) ...
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas