Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Marsieši Latvijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu
n
es gan domāju ,ka tautas vairākums no ne no kādas Latvijas vairs neko negaida,jo viņa ir pateikusi (ar valdošo mēlēm),ka vienīgais ,ko valsts var piedāvāt ,tas ir nodokļu un tarifu paaugtināšanu ,lai iegūtu līdzekļus funkcionāru algām un kompensācijām,cik nu vēl varēs izspiest..Par pārējiem valstij nospļauties.Kādu vēl izglītību un "labāko"Eiropā medicīnisko aprūpi?Vai pašai par tādu kalambūru smiekli nenāk?
reptilis
r
Nu,re Jūs arī sakāt valsts mašīnai - nu brauc taču,brauc un nesaprotat,ka viņa ir salūzusi un bez kapitālā remonta nekustēs no vietas!!! Liela daļa cilvēku un bēdīgāk -žurnālistu visu laiku rāda sekas valsts pārvaldes trūkumiem,bet par cēloņiem runā ļoti maz. Un iznāk ,kā tajā padomju laiku filmā -Briljanta roka,kur A.Mironovs dzied par nelaimīgajiem iezemiešiem........
eva
e
labs raksts, paldies autoram. Tā jau ir, ka joprojām dzīvojam divās Latvijās - nemaksājam Sliktajai Latvijai nodokļus un mēģinām vēl visādā veidā to apkrāpt vai iedzīvoties uz tās rēķina (ka tikai man!!), bet no Labās Latvijas gaidām, ka viņa par mums parūpēsies - izglītos mūsu bērnus, nodrošinās labāko eiropā medicinīsko sistēmu, maksās pensiju.....
reptilis
r
Ja mašīna ir salūzusi Jūs varat viņai teikt- nu brauc taču,brauc! No tā mašīna no vietas nekustēs- tā pat ir ar valstīm ,ja valsts pārvaldes sistēma ir bojāta,tad valsts uz priekšu ne kustēs!Un varam mēs bļaut cik gribam - brauc,brauc........
keita
k
protams, ka mēs paši esam tie, kuri vēlējām, bet vai ir kāds atbalsts no tiem, kurus ievēlējām?! vai mēs kā tauta tiekam sadzirdēti, vai ari mēs tiešām dzivojam uz dažādām planētām. un tā tas turpinās no gada uz gadu.
Bet
B
interesanti, ka laucinieki neprotestē. Jo lielsamniekus dotē un vēl ir tādi dīvāna zemnieki. Ar Brigmaņa svētību laucinieki saņem dotācijas no Eiropas un arī no pašu valsts kases. Tajā pašā laikā pārtiku Latvijā ieved no ārzemēm tie paši partijnieki. Atcerieties kā brauca ar traktoriem "auseklīšu budži" kad Zīles laikā draudēja atņemt dotācijas. Sabiedrība ir sašķelta un līdzarto manipulējama. Lielo zemes platību īpašnieki saņem dotācijas desmitiem un vairāk tūkstošu latu. Vari tikai noganīt vai uzart lai skaitītos lauksaimnicības zeme. Tāpat ir ar mežu. Ja tev nav zemes un tu esi algots pilsētnieks, tu esi nolemts nabadzībai. Tādēl nekādu ievērojamu protestu nav.
reptilis
r
Un kāpēc Zanders nevarētu būt prezidents? Pie pašreizējām pilnvarām jebkurš Latvijas iedzīvotājs varētu būt prezidents- cermonijmeisters(e) nedaudz iedresētu,tēla veidotājs -izveidotu iespaidīgu tēlu un prezidents gatavs!!! Vispār man galvā radusies pat neprātīga doma-kā uzlabot latviešu dzīves līmeni-katru mēnesi rīkot prezidenta vēlēšanas. Pēc mēneša bijušais prezidents tiek nodrošināts ar dzīvokli un pensiju .....
Juhans
J
Zanderu par prezi dentu! Mentāla veiksme.
čupakabra
č
Sistēma ir kropla. Visa vara valstī ir koalīcijai, varas dalīšanas princips ir tikai uz papīra. Saeima ievēl gan prezidentu, gan valdību, gan tiesnešus. Pārāk liela vara ir saeimas balagānam! Ja gribam varas dalīšanu un demokrātiju, tad tautai ir jāievēl gan prezidents, gan premjerministrs, gan tiesneši satversmes un augstākajā tiesā, bet varbūt arī visi tiesneši. Pēc būtības saeimas darbs ir pieņemt likumus, iejaukšanās citos demokrātiskas valsts varas spārnos grauj demokrātijas pamatu - varas dalīšanas principu. Satversme ir jāmaina. Turklāt vēlēšanu sistēma pieļauj 5,1 procentu balsu ieguvušai partijai saņemt balsu vairākumu saeimā.
reptilis
r
Nu,piejauciet to darvas karoti medus podam un pamēģiniet apēst.......
lux
l
ja mēs, tie labie, paši visu darām ar pilnu atdevi, vai tiešām viena saujiņa slikto var mūsu darbu iznīcināt? ---------------------------------------------- ---------- Lieliski!
reptilis
r
Uz "'laimes lāci"" sen jau neviens necer,bet nejēdzīga valsts pārvalde ir visiem acu priekšā! Piemēram,premjerministram loģiskā valsts pārvaldes modelī būtu jāatbild par ministru darbu,bet mums realitātē- premjerministrs atbild tikai par savas partijas ministru darbību! Mums ir izveidojies modernais feodālisms- valsts pārvaldes sadrumstalotība! Koalīcijas partijai ministrija tiek iedota,lai barotos no ministrijas resursiem-tāpēc jau visi cenšās iegūt ministrijas ,kuras var labi baroties....
puaro
p
kas viņu paņems, to modeli? vai nule kā atbrīvotais ''cietējs-netaisni apsūdzētais'' vaškevičs, jeb vēl viens ''vajātais''- lembergs? kurš paņems, kurš mainīs??kāpēc visas nebūšanas un kroplības jāreducē uz saeimas grozīšanu kā panaceju ''gaišai un līksmai'' nākotnei.Vai, lai atkal, neredzētu tomēr savu ikkatra vērtību atspulgu valsts pārvaldes deformētajā būtībā un cerētu uz nez kādu ''laimes lāci'' ko nu reiz jau atvedīsim arī savā sūnu ciemā?
reptilis
r
Jūs dziļi maldāties( es arī kādreiz tā domāju) !!!! Bet faktiski -tauta mums ir izglītota,gudra,čakla un talantīga! Bet dzīvo ļoti slikti,tatad ja mēs konstatējām ,ka katrs individuāli mēs esam nesliktāks par somu,igauni,zviedru,angli,vācieti,tad kāpēc mēs -gudri,čakli,talantīgi-braucam pie viņiem strādāt? Tātad vaina ir mūsu spējā organizēt sev tādu pārvaldi,kas būtu vērsta uz dzīves uzlabošanu šeit pat Latvijā! Jau 30tajos gados Satversme nestrādāja .....mēs iesēžamies salūzušā mašīnā un gribam, lai tā brauktu! Nu ,ja paši negribam domāt ,tad paņemtu jau gatavu Somu,Zviedru,Dāņu pārvaldes modeli!!!!
puaro
p
Tad no kurienes te radīsies partijas, kas atbilst jūsu pieņēmumiem par labu pārvaldi un atbilstošiem ierēdņiem un politiķiem?? Kāds no gaisa, jeb marsa, nosviedīs? No kurienes te sanāks ierēdņi, kuri atbilstoši M.Vēbera ierēdniecības definīcijai kalpot visas sabiedrības interesēm?Un kā tad satversmes maiņa kā pašmērķis var mainīt situāciju, ka valsts pārvalde ir tāda kā ir? Un cik tālu katrs no jums, kas te tik skaisti daino par sliktu pārvaldi, pats ir gatavs, lai ierēdniecību samazina līdz minimumam - jo katram kāds rads vai draugs, vai, liela daļa pašu komentētāju, šobrīd Ir ierēdniecībā? Tad ieskatieties reiz spogulī un saprotiet, kādēl valstī ir iznīcības robeža-tāpēc, ka sabiedrība kopumā ir ar tieši tām pašām vērtībām un uzvedības modeli, kā tie, kuri tiek ievēlēti, vai tie, kuri ir izpildvarā. No marsa te nevienam neko nenosviedīs, arī domāšanu un tikumus neieoperēs neviens no malas tautas smadzenēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas