Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Marta beigās sola +15 grādus

Marta beigās gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras sinoptiķi.

Mēneša pirmajā dekādē gan vēl lielākoties saglabāsies auksts laiks - naktīs gaisa temperatūra būs zem nulles un dienās tikai dažus grādus virs nulles, austrumu rajonos tikai ap nulli. Būs daudz apmākušos dienu, arī bieži nokrišņi.

Otrajā dekāde gan debesis bieži būs skaidras un nokrišņi gaidāmi tikai pa retam. Dekādes sākumā vēl būs vēss - naktīs -1..-6 grādi, austrumos debesīm skaidrojoties un vējiem pierimstot līdz -12 grādiem, bet dienās saule gaisu iesildīs līdz -1..+4 grādiem. Pēc 15.marta laiks kļūs siltāks un dienās sasniegs +3..+8 grādus un arī naktīs sals mazināsies.

Trešajā dekādē arī bieži spīdēs saule un gaisa temperatūra arvien paaugstināsies, mēneša beigās sasniedzot +10..+15 grādus un arī naktī temperatūra būs +1..+6 grādi.

Kopumā mēneša vidējā gaisa temperatūra būs ap normu vai grādu virs normas, arī nokrišņu daudzums būs normas robežās, tikai vietām nedaudz sausāks. Vidējā gaisa temperatūra martā ir no nulle grādiem piekrastē līdz -2,7 grādiem valsts austrumos, savukārt nokrišņu daudzums ir ap 35 milimetriem.

Arī Lielbritānijas meteodienests Metoffice prognozē, ka Austrumeiropā pavasaris būs nedaudz sausāks un siltāks nekā parasti.

LVĢMA jau februāra beigās prognozēja siltāka laika iestāšanos un gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz +6 grādiem, taču šīs prognozes nav piepildījušās. Arī dabas vērotāji prognozē, ka pavasarīgs laiks iestāsies februāra otrajā pusē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas