Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mātes dienā dāvina ziedus un mīļus nieciņus, liecina aptauja

Ziedi ir populārākā dāvana Mātes dienā — 40% bērnu ar tiem iepriecina savas māmiņas, liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma EURO DATA aptaujas rezultāti.

Līderu pozīciju Mātes dienu dāvanu sarakstā ieguvuši ziedi. 40% bērnu izvēlējušies tieši šo apsveikuma veidu, lai iepriecinātu savu māmiņu svētkos. Tikai nepilni 14% dāvās mīļu nieciņu, 9,2% gatavo pārsteigumu.

Savukārt daļai māmiņu citas alternatīvas šķiet pievilcīgākas, lai arī 32,4% no viņām priecātos par ziediem, 22,3% iepriecinātu, ja Mātes dienā bērni būtu parūpējušies par kādu pārsteigumu. 19,3% māmiņu būtu patīkami pārsteigtas par bērna pasniegtu mīļu nieciņu. Būtiski, ka 10% māmiņu priecātos, ja šajā dienā rūpes par mājas soli uzņemtos viņu bērni. Par šo iespēju domājuši tikai nepilni 5% bērnu.

Latvijas iedzīvotāji Mātes dienā nedāvina lielas un dārgas dāvanas, piemēram, ceļojumus. Viņi drīzāk izvēlas kādas praktiskas lietas. Sievietes ar augstāku ienākumu līmeni labprātāk saņemtu ziedus. Šādu atbildi sniegušas gandrīz 38,5% māmiņu, kuru ienākumu līmenis ir lielāks par 400 latiem mēnesī. Savukārt iedzīvotāji ar zemāku ienākumu līmeni (gandrīz 10% aptaujāto), kuru ienākumu līmenis ik mēnesi ir zem 200 latiem – Mātes dienā savas māmiņas izvēlas sveikt, atbrīvojot no mājas darbiem.

Krievu tautības bērni savas māmiņas galvenokārt iepriecinās, dāvinot ziedus, lai gan viņu mātes labprātāk saņemtu kādu mīļu nieciņu. Turpretī 40% latviešu tautības māmiņas ziedus atzinušas par piemērotu apsveikumu Mātes dienā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas