Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Medību suņu šķirnēm varētu atļaut astu kupēšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Vienmēr esmu uzskatījis tos dzīvniekus pārmēru mīlošos par tādiem pamuļķiem. Acīmredzot neesmu kļūdījies.
ciniķis2
c
Tas man atgādina argumentus par ebreju aizvēsturiskajām tradīcijām ar apgraizīšanu - tas esot racionāli, jo palīdzot higiēnai, aiz ādiņas nekrājoties nekādi izdalījumi utt. Mīļie ļautiņi - kurā gadsimtā mēs dzīvojam?! Tak mazgāties vajag!!! Nevis dzīvot kā cūkām aizgaldās, tad arī neko griezt un "kupēt" nevajadzēs. Paduses tak arī svīst - nez kā ebreji neaizdomājās nogriezt rokas?! Vai, piemēram, higiēnas vārdā apgraizīt dibena vaigus, jo smird taču - tur sakrājas visādi izdalījumi. Tamdēļ es saku - cilvēku stulbums ir neizmērojams. Nav neviena racionāla argumenta kamdēļ būtu jāapgriež ausis un astes suņiem ir tikai "tas ir modē" un "tas ir stilīgi" vai arī bēdīgi slavenie "higiēnas" argumenti. Arguments par to, ka sunim lūk, mežā tās ausis var tikt savainotas ir izcili debīls!!! Arī ķepas, purnu, ķermeni suns mežā var savainot. Varbūt, lai no tā izvairītos "kupēsim" kājas un purnus? Varbūt izsitīsim zobus, lai nesalauž kožot medījumam?! Ja tas ir medību suns un tu esi saimnieks - tak ārstē tos iekaisumus un savainojumus, johaidī - a ko tu gribēji? Lai suns tavā labā darītu visu, bet tu pēc iespējas mazāk?! Tak mazgā to suni, ja baidies no higiēnas. Tas tak ir tavs suns - pierādi mīlestību ar rūpēm nevis ar "kupēšanu"!!!!
ciniķis
c
Šoreiz piekrītu xx2 komentam. Āksti tie cilvēki, re kur kaut kāds daunis ar niku "bronks" izvirza teoriju - suns bez astes nociršanas deformējas! Muahahahaha, muahahahaha, muahahaha, kaut ko tādu līdz šim nebiju dzirdējis. Nē nu, cilvēku stulbumam vienkārši nav robežu, visi šitie āksti, kas domā, ka suns ir nepilnīgs no dabas, bet viņi ar savu "ģeniālo" domu veiks nez kādus ķirurģiskus "uzlabojumus" manuprāt, nav "homo sapiens" nosaukuma cienīgi. Tamdēļ ierosinājums - šiem primātveidīgajiem "cilvēkiem" jeb suņu saimniekiem "kupēt" savas ausis un savus astes kaulus izklausās tīri sakarīgs. Vispār šie suņu saimnieki bez kupētām ausīm toč izskatās pēc "sētas krančiem". Es domāju, šitādu ideju viņiem varētu iestāstīt itin viegli un viņi visiem sākstu stāstīt, ka nogriežot sev ausis viņi izvairās no veselas virknes risku - svīšana un iekaisumi, saplēšanas risks mežā, samazinās uzbrukuma risks, un galu galā tas izskatās dižciltīgi - vot ielas cilvēki staigā ar ausīm, bet dižciltīgie un "tīrasiņu" primāti - ar "kupētām" ausīm. Labi, ka kāds no suņu audzētājiem nav aizdomājies, ka suns bez galvas izskatās "stilīgi" un "dižciltīgi", varu derēt - atrastos saimnieki, kas mēģinātu atrisināt problēmu - kā panākt "dižciltīgumu" nesāpīgi nogriežot sunim galvu un tā, lai viņš vēl staigātu kādus gadus 10. Āksti!!!!!!
.
.
ir svarīgi kādus zvērus ar kuras šķirnes suņiem medī, kāda ir šo zvēru reakcija brīdī, kad viņi konfrontējas ar suni, tāpat medību suņi ir dzinēji, ir tie kas meklē mēdījumu, kas pienes nošauto utt utt.... turklāt vieni neder kam citam, kā viņi ir audzēti. tas ir pārāk gari to visu izskaidrot, ja tas tevi patiesi interesē, pameklē informāciju internetā, ja neinteresē, tad liecies mierā, un pieņem, ka speciālisti labāk zin, kuru suni kupēt, kuru ne.
Ieva
I
Manuprāt es izteicos, ka neesmu redzējusi taksi bez astes, bet, labi, izstāsti man tādai nezinošai, ko tādu tas taksis tur alā dara? Un ar ko tas atšķiras no citu suņu pienākumiem?
KLM
K
Ieva, piedodiet, bet zināma deva humora - mīļumiņš taksītis ir ļoti zems, bet nešķīsti garš - vismaz pusstunda paiet kamēr ar visu asti pazūd alā ! Secinājums - tieši tādēļ tāds mīļumiņš !
vecis
v
Viss sākas no mazumiņa. Un piemēram, irāņi jau tiktālu, ka ar suņu astēm vairs nepietiek, tagad cirtīšot rokas cilvēkiem.
.
.
katrs medību suns ir šauri specializēts, un taksim nocirstu asti nevajag, jo viņu nav aiz astes jāvelk ārā no alas briesmu gadījumā. arī tu piederi pie tiem, kas izsakās par tematu, ko nepārzin.
Ieva
I
Es, piemēram, nevienu taksi ar apcirstu asti neesmu redzējusi, lai gan šie lien alās un vēl kā....
Bronks
B
Var redzēt ka tev suns "IR" Man ir dobermanis, ja nebutu kupēts izskatītos pēc kranča, bet ne tas galvenais, sugai, kas gadiem bijusi bez astēs to atstājot rodas ķermeņa anatomiskas deformācijas, par ausīm tas pats, tie kas atbalsta nekupēšanu ir ķēmi, nevis suņu mīlētāji.
.
.
atklāti sakot, tu esi bezcerīgi stulbs..... jo komentē par tematu, kurā tev nav ne mazāka izpratne.
xx2
x
"Tās astes ir jāapgriež nevis ielas suņiem bet speciālajiem medību suņiem, kuri lien dažādu meža zvēru alās... Kā parasti liela daļa Latvijas tautas pārstāvju sevi uzskata par ekspertiem visos jautājumos......." Aha, no šī es sapratu, ka speciālais medību suns meža zvēru alās lien ar dibenu pa priekšu, tamdēļ aste traucē un tā ir jānogriež. Bet, ja nopienti tad kāda starpība medību suns vai izstāžu eksponāts? - Ja saimnieks piekrīt solidarizēties ar suni un nogriezt sev ausis neredzu problēmu - uz priekšu. Tamdēļ, lai cilvēkus kaut nedaudz izvilktu no tumsonības ir nepieciešams šāds likums - gribi dzīvnieku apgraizīt - tev ir pienākums izdarīt tieši to pašu ar sevi!! Lai pierādītu, ka tas ir humāni, stilīgi un vēl nez kā. Nevajag liekuļot, vajag solidarizēties ar saviem suņiem un labākajiem draugiem!!!
hi-hi
h
kad sunim nav ko darīt, tas laiza savus pautus, tāpat arī dara arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija
.....
.
Tās astes ir jāapgriež nevis ielas suņiem bet speciālajiem medību suņiem, kuri lien dažādu meža zvēru alās... Kā parasti liela daļa Latvijas tautas pārstāvju sevi uzskata par ekspertiem visos jautājumos...
losis
l
Vizionisti izbīdīja, lai apmierionātu savas noslieces var dzīvnieku izskatu piekoriģēt. Argumenti par darba dzīvniekiem ir acu aizmālēšana. Ja ne tā, tad kāpēc neaizliedza piedalīties kupētiem dzīvniekiem izstādēs kur vērtē eksterjeru?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas