Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mediju uzmanības lokā nonākušais Valsts kancelejas darbinieks Krieviņš strādās FM

Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta vadītājs Mārtiņš Krieviņš tiek pārcelts uz Finanšu ministrijas (FM) Budžeta departamenta direktora vietnieka, Valsts budžeta politikas nodaļas vadītāja amatu, liecina Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rīkojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Rīkojums izdots jau 23.aprīlī, un Krieviņš darbam FM pārcelts no 26.aprīļa uz nenoteiktu laiku. Piekrišanu šādai rotācijai izteicis gan pats Krieviņš, gan FM, gan Valsts kanceleja.

Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds noliedza, ka Krieviņa pārcelšana darbam FM būtu saistīta ar iepriekš izskanējušo informāciju, ka viņš ir viens no tiem Valsts kancelejas darbiniekiem, kas piepelnās ar bezalgas atvaļinājumu palīdzību.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" svētdien, 25.aprīlī, vēstīja, ka atsevišķi Valsts kancelejas darbinieki pēdējos gados savā pamatdarbā nav bijuši līdz pat trim mēnešiem, jo piepelnījušies kur citur.

Pēc raidījuma vēstītā, starp Valsts kancelejas darbiniekiem īpaši izcēlies Krieviņš un kancelejas direktores vietniece valsts pārvaldes attīstības un politikas koordinācijas lietās Baiba Pētersone.

Pērn Krieviņš par darbu Valsts kancelejā saņēmis nepilnus 14 000 latu, taču viņa ienākumu lielāko daļu veido atlīdzība no kāda Latvijā reģistrēta "Corporate & Public Management Consulting Group" un Londonā bāzēta "Public Administration International". No abām kompānijām astoņu līgumu ietvaros Krieviņš pagājušajā gadā saņēmis vairāk nekā 42 000 latu.

Ārvalstu konsultācijas ar savu pamatdarbu amatpersonas savieno uz bezalgas atvaļinājumu rēķina. Krieviņš pērn izņēmis 71 bezalgas atvaļinājuma dienu jeb darbā nav bijis vairāk nekā trīs mēnešus.

Par to, vai divu un pat trīs mēnešu prombūtne patiešām ļauj pienācīgi izpildīt savus darbus, nav pārliecināta valsts kontroliere Inguna Sudraba. Viņa raidījumā "De facto" šo situāciju nodēvēja par absurdu un pauda viedokli, ka, ja bez diviem augsta līmeņa darbiniekiem var iztikt pat vairākus mēnešus, iespējams, šīs amata vietas nemaz nav vajadzīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas