Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Medikamentus 100% apmērā nekompensēs - ieviesīs 50 santīmu līdzmaksājumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Vispār jau VM izskatās, ka darbojas ne tik daudz TP stilā, kā vadoties pēc tradīcijām. Piemēram, zinājāt, ka kardioķirurgs Volkolākovs savlaik ir gan ar gleznām tirgojies, gan faktiski nolaupījis jaunu iekārtu....Viss pacientu labā. Cita lieta, ka TP laikā tomēr varēja atļauties daudz vairāk, jo valdībā neviens ne par ko neinteresējās.
Čiko
Č
Krieviem ir labs teiciens:s mira po ņitke,golomu rubaha.No slimajiem cilvēkiem,vismaz 50 santīmus,bet ievilks nāsīs.Maitas,nekas vairāk.
Hroniķe
H
Nevajag aizmiirst, ka gandrīz 7 gadus Veselības ministrijā šeftējās TP - šajos gados "sastrādāto" vajadzēs izstrēbt vēl ilgi. Un, pirmkārt, tas attiecas uz darbinieku personālijām - pieraduši strādāt "trekno gadu" stilā, t.i., vispirms sev un sev tuvākajiem, bet pārējiem - kas paliek pāri. Šī ķeršanās pie kompensējamo zāļu lietotājiem ir ne tikai nelietība, bet arī muļķība, par kuru nāksies samaksāt dārgāk. Ja slimniekam ir veikti izmeklējumi /kas maksā naudu!/ un noteikta diagnoze, tad vislētākais veids kā uzturēt viņu normālā stāvoklī ir regulāra zāļu lietošana. REGULĀRA! Tiklīdz zāļu daudzums tiek samazināts vai tās vairs netiek lietotas vispār - var rasties slimības saasinājums, tātad - nepieciešamība ārstēties slimnīcā vai pat cilvēka nāve. Vai tas ir to vērts? Nevis 50 santīmu līdzmaksājumu vajadzētu prasīt, bet gan vēl vairāk palielināt kompensācijas apmērus. TAS IZNĀK LĒTĀK!!! Un cilvēcīgāk, protams. Izteikums par zāļu uzkrājumiem ir vienkārši no gaisa pagrābts. Pirmkārt, ārsts zāles raksta, parēķinot cik ilgam laikam tās pietiek. Jaunu recepti vismaz mans ģimenes ārsts raksts tikai tad, kad zāļu iepriekš izrakstītais daudzums jau beidzas. Bez tam - zāles bez vajadzības lieto tikai narkomāni. Hroniskiem slimniekiem tas ir "būt vai nebūt".
Lapsa
L
Tā, kas otrā Ielīdu un palūrēju ienākumu deklarācijas. Jā, vienam otram no RSU nav slikta alga, par to, ka ārstus Rietumeiropai gatavo, jo vai nu jaunie te paliks. Aš nelabi palika no šitā cinisma. Ministrijas ierēdņu glupās runas ir dzirdētas aizgūtnēm, it sevišķi, kad tās viņu beibes iemācītus tekstus atstāsta, ko kāds PRščiks, kāda pareizā rads, ar nepabeigtiem adīšanas kursiem ir sacerējis. Ko nu tur disciplinēsi no invalīda, ierēdņi taču neredz šos pacientus. Bet nu, spriežot pēc komentāru mazuma, jāsecina, ka tie Ls 0,50 nevienu pie zemes liekt netaisās, vai arī cilvēkiem vairāk nav spēka. Te runa vairāk par principu, ka nav aiztikuši medicīnas resno galu un pat netaisās to darīt, bet Dombrovskis to laikam nespēj aizsniegt. Un tur jau arī kungiem tāds feiss, ka nenāc par tuvu, mēs esam tik neaizstājami...
Ieva
I
Kur tu redzi ko saprātīgu? Ka slimnīcas būs jāpārtaisa par milzīgām neatliekamās palīdzības nodaļām, lai uzņemtu visus, kas būtu varējuši mierīgi mājās dzert zāles?
Ieva
I
Nu jā, par retajiem- dzirdēts jau, kā ministrija vecākiem, kuru bērnam ir hiperventilācijas sindroms, nosauc reizes 10 lielāku cenu par patieso. Un, ja vien vecāki neķeras pie meklēšanas paši, tad bērns vai nu tērē reanimācijas resursus, vai arī tiek vākti nevajadzīgi lieli ziedojumi.
Ieva
I
Piemēram, tie ārstētāju reģistri- it kā visu reģistrē profesionālās asociācijas, taču ministrija ar par reģistrēšanu un reģistra uzturēšanu iztērējusi desmitiem tūkstošu latu.
Ieva
I
Turklāt ir jau precedents- pagājušajā gadā pacēla līdzmaksājumus un nekas cits kā daudzus desmitus tūkstošus lieli zaudējumi jau dažos mēnešos nesanāca, tāpēc nekaitētu pamatojums, no kuras vietas ministrija tos skaitļus izvilka.
Ieva
I
Pilnīgi piekrītu Neimanei, jo jau tagad pārāk daudzi nepērk visas nepieciešamās zāles, tāpēc lielāka disciplinēšana sanāktu, ja šīs zāles nodrošinātu visiem- nevar kārtīgi lietot to, ko nav iespējams nopirkt. Un to trūcīgo piesaukšanu vispār varēja pamatot, protams, ja tāds pamatojums ir iespējams, jo slimības ir ļoti dažādas un trūcīgais pumpu uz dibena noteikti pārcietīs no finansiālā viedokļa vieglāk, nekā, piemēram, skolotāja krūts vēzi.
t
t
kāda, bļin, disciplīna - kurš ir tāds idiots, lai dzertu zāles tāpat vien???! veselības ministrijā tiešām kāpostgalvas sēž???? kad tur beidzot iztīrīs štatus?
Tuks
T
No medicinas budžeta finansē arī abu universitāšu medicīnas studijas,t.sk.zobārstu,kaut visa, ,(izņemot bērnu),zobārstniecība ir par maksu. Kamēr citās augstskolās konsolidēja(samazināja)budžetu jau pagājušajā gadā,VM to nedarīja.Ārstu lobijs kā vienmēr nostrādāja! Bļaut par to,ka jāmirst slimniekiem ir amorāli,bet efektīvi! Vispirms jāsadala taisnīgi to kas ir!
iespējamā
i
summa tika minēti 10 santīmi.
šakālis
š
Ja medikaments maksā piemēram - 30 - 50 latus (un ir arī daudz tādu, kas maksā vairākus simtus latu), tad uz tā fona 50 santīmi tomēr ir simboliska maksa. Jums tā nešķiet.
Lapsa
L
Tā, kas otrā... Bet šis ir ļoti ērts veids, kā to naudu paņemt. Parasti tie, kas lieto 100% kompensējamās, bez šīm zālēm nemaz nevar iztikt. Tie būs arī bērni. Nez, cik mums ir bērnu ar invaliditāti? Tās mammas jau parasti nestrādā, jo to nevar. Pabalsts arī ir smieklīgs. Protams, ka tur būs vairāki lati. Piemēram, Reto slimību medikamentozā ārstēšana bērniem. Ļoti labs ienākumu avots, vai ne, Muciņa kungs? Neatlaidīs taču kādu ierēdni no Veselības ministrijas, jo viņš kaut kam kaut kas ir. Paskatieties šo Veselības ministrijas budžetu: 432,780 miljoni. Izskatās jau, ka visi kaut ko ir dabūjuši, bet to pasākumu administrēšana ir vienmēr bijusi ellīgi dārga, jo lielie ierēdņi vienmēr uzsver, cik viņi neaizvietojami. Visu laiku taču ņem tur, kur var fiksi pagrābt, kur nav nekas savā astoņkājī jāmaina.
Palermo sveiciens
P
Beidzot jūtami saprātīgi risinājumi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas