Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mediķi aicina būt piesardzīgiem aukstajā laikā

Ātrās palīdzības mediķi aicina būt piesardzīgiem aukstajā laikā un brīdina - šādos laika apstākļos īsā laika periodā var iegūt apsaldējumus un vispārēju ķermeņa atdzišanuMeteoroloģiskā prognoze liecina, ka šajā nedēļā gaisa temperatūra Latvijā būs ļoti zema un naktī var noslīdēt līdz pat -28 grādiem pēc Celsija.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi atgādina, ka šādos laika apstākļos īsā laika periodā iespējams iegūt vispārēju ķermeņa atdzišanu un atklāto ķermeņa daļu apsaldējumus.Aizvadītajās brīvdienās 16 iedzīvotāji guvuši apsaldējumus un ķermeņa atdzišanu. NMP dienesta mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 7 cilvēkiem, kam konstatēta ķermeņa atdzišana - 6 gadījumos mediķi steigušies pie cilvēkiem Rīgā un Pierīgā, vienā gadījumā no ķermeņa atdzišanas cietis cilvēks Ventspilī. Visi ķermeņa atdzišanas upuri ir vīrieši vecumā no 35 līdz 63 gadiem un, diemžēl, mediķu aprūpē lielākā daļa nonākusi esot reibuma stāvoklī un ilgstoši atrodoties uz ielas vai guļot sniega kupenā.Savukārt ķermeņa apsaldējumus guvuši 9 cilvēki gan Rīgā, gan Latgales pusē un Vidzemē. Apsaldējumus guvuši 6 vīrieši, 2 sievietes un viens bērns.

Svētdien apsaldējumus Latgales pusē guvis kāds pusotru gadu vecs puisēns, kuram pastaigas laika nokritis cimdiņš un kādu laiku esot ārā bez cimda, bērns guvis virspusēju rokas apsaldējumus.

Savukārt kāda 45 gadus veca sieviete arī Latgales pusē, apsaldējusi kājas pirkstus staigādama zābakos bez zeķēm.

Aizvadītajā sestdienā divi vīrieši Madonā un Preiļos guvuši kāju un roku apsaldējumus pēc tam, kad mājās devušies pēc svinībām – 21 gadu vecs vīrietis ceļā devies bez zābakiem, tikai zeķēs, tādējādi gūstot abu pēdu apsaldējumus, savukārt 45 gadus vecs vīrietis kādu laiku gulējis sniegā un guvis gan kāju, gan roku apsaldējumus.

Visus pacientus, kas cietuši no ķermeņa atdzišanas vai apsaldējumiem, NMP dienesta mediķu brigādes nogādājušas slimnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas