Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mediķu arodbiedrība nevēlas VM nonākšanu Attīstībai/Par! rokās

Spriežot pēc partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) priekšvēlēšanu programmas, Veselības ministrijas (VM) nonākšana tās rokās nenāks par labu nozarei, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Veselības un sociālās aprūpes arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

Viņaprāt, pēc AP programmā paustā secināms, ka partiju apvienība veselības aprūpes nozari virza uz privatizāciju, un tas ir nopietns drauds visai valstij.

Keris gan pieļāva, ka, iespējams, koalīcijas sarunu gaitā panākta kāda vienošanās saistībā ar Veselības aprūpes finansēšanas likuma mainīšanu, nevis atcelšanu kopumā, un tādā gadījumā politiskā spēka vērtējums varētu būt citāds.

Vienlaikus, ja AP iecerējusi īstenot priekšvēlēšanu kampaņā pausto, veselības aprūpe nākamgad varētu būt apdraudēta, uzskata LVSADA priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) piedāvā veidot piecu partiju koalīciju bez Zaļo un zemnieku savienības un Saskaņas.

JKP jaunajā valdībā sev vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Saskaņā ar minēto piedāvājumu apvienībai AP tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija -, kā arī Saeimas spīkera krēsls, kurā politiskais spēks, pēc neoficiālas informācijas, labprāt redzētu savu premjera amata kandidātu Pabriku.

Vēl trīs ministrijas pienāktos nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kura saglabātu kultūras ministra amatu, kā arī tiktu pie Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības grožiem.

Partijai KPV LV JKP iecerējusi atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet Jaunajai Vienotībai - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus.

Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību varētu tikt pieņems kopīgi.

Top komentāri

Ķeris var iet uz poda.
Ķ
Tas laiks, kad viss notika roku rokā ir PAGĀJIS. Tauta vecos draņķus ir šoreiz NORAKSTĪJUSI.
Pareizi!
P
Es domāju, ka par! genderiešu ideoloģija ir tautai naidīga.
nūū
n
šakāļiem izrādās arī var izteikties .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas