Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Medvedevs: vēstures jautājumi jāatstāj "akadēmiskajām aprindām"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Valdis
V
Tas nozīmē, ka arhīvos sēdēs vēsturnieki, bet padomju debīlie okupanti te varēs smirdēt par savām okupantu tiesībām.
Janka
J
Murgs,ak,šis Kirhenšteins,ko viñš var murgot...
Laimonis
L
Tie vēstures jautājumi ir visas tautas lieta – un īpaši mazo tautu lieta, kuras vēlas dzīvot, nevis iekarot. „Akadēmiskās aprindas” lai analizē arhīvus, kurus pilnībā jāatver, pirms tam gan neko nededzinot, kā to savulaik Vācijā darīja VDK aģents Putins Berlīnes mūra nojaukšanas laikā. Vispatiesākie izvērtētāji ir vēl dzīvie liecinieki, viņu pēcnācēji un to pierakstītās atmiņas. Krievijai bieži ar neērtiem lieciniekiem notiek visādas „mistiskas” lietas – te pazūd, vai citādi ... aizceļo uz viņsauli.
un
u
Tu ne tikai zobs, bet arī "filosofs". Bet pieminēt nokautos visvairāk ir nepieciešams Krievijai, jo viņa ir PSRS mantiniece un Krievijā visvairāk represiju bija. Nevajag slēpt šos dokumentus, arī vēsturnieki par to lūdz, lai Krievija atver PSRS arhīvus, lai parāda represēto kapu vietas. Kā justos tu, ja kāds tev aizliegtu aiziet uz tavas mātes kapu, jo tavuprāt tā ir "pelnu kaisīšana". Būt godprātīgam, tas interesē pasauli visvairāk tagad. Un tad tauta dzīvos. Nebīsties. Un beidz stulbi pļāpāt, kas nodeva un kas nenodeva. Viss, kas notiek, ir brūnā un sarkanā fašisma sekas. Krievija negrib atdot PSRS dokumentus. Joprojām sarkana?
zobs
z
Latvija ir ļoti maza valstiņa, katrā ģimenē ir kāds cietis no represijām, bet vai tāpēc mums jākaisa pelni uz galvas visu mūžību? Starp citu represēto sarakstu izveidē savu roku pielika ne viens vien kaimiņš Latvietis. Cik var runāt par vienu un to pašu, nevienu pasaulē tas neinteresē. Tādai Krievijai mūsu gaudas ir pie kājas, mēs tikai paši sev bojājam dzīvi. Noliekam ziedus, piedalāmies atmiņas pasākumos 14. jūnijā un dzīvojam tālāk, lai būtu arī nākamā latviešu paaudze, savādāk nākamajos pāris gados visi būs prom. Pamostieties, katru gadu Latvijas tauta samazinās par 19'000 cilvēku. Nekāds komunisms vai fašisms Latviju tā negremdēja kā paši letiņi. Vēl pāris gadi tādā garā un ....
Alma
A
Ai, cik tas ir labi ka nākošgad 16,martā pie Laimas pulksteņa bļaustīsies tikai vēsturnieki.
un
u
Un vēl jautājums zobam, vai tavs tēvs neguļ Gulagā? Ja nē, tad tev nebūs lemt par represēto kapu vietām un piemiņu. Tāds netīrs bizness nevienam nav vajadzīgs, ne Krievijai, ne Latvijai.
Jonis
J
Viņi apsprieda krievvalodīgo imigrantu stāvokli Latvijā. Bet ko šajā jautājumā nolēma, rakstā nekas nav teikts! Kad krievija savus noklīdušos tautiešus beidzot ņems atpakaļ, jo te viņi ir taču pagalam apspiesti, vietējā tauta dzīvot viņiem neļauj, liek valodu mācīties utt.
sagaidīšana
s
Lienam, lienam, nu pilnīgi bez ziepēm. 'Tās komunistu kartes nekādi nedod mieru.
un
u
Un paliek jautājums juristam, Krievijas prezidentam, kas varētu lemt par PSRS arhīvu atdošanu, kas satur ziņas par represētiem Latvijas pilsoņiem.
Ministry of Truth
M
Jums šodien aizdomīgi daudz tā zoba norāvies... Ēdāt pupiņu zupu?
zobs
z
Vai izlasījāt rakstu pirms komentējāt? Man liekas rakstā tā arī teikts - prezidentiem un valdībām nav jānodarbojas ar vēstures cilāšanu ar to jānodarbojas apmaksātajiem vēsturniekiem, žurnālistiem un tautiešiem.
Ministry of Truth
M
Vai tas attieksies uz visiem vēstures jautājumiem, vai tikai uz tiem, ko Krievija atķeksēs īpašā sarakstā? Vēl pavisam nesen Krievija ANO centās starptautiski izbīdīt rezolūciju, ko nezināšanas pēc paraksta Āfrikas valstu pārstāvji, bet kas patiesībā attiecas arī uz Baltijas valstīm. Turklāt šī atklāsme EK iniciatīvu padomju un komunistu varas pastādāto noziegumu genocīdā neietekmē.
beta
b
To lai Medvedevs pasaka Kremļa apmaksātajiem vēsturniekiem, žurnālistiem un tautiešiem, kad tie kārtējo reizi metīsies nosodīt fašisma atdzimšanu Latvijā.
zobs
z
Nu beidzot kādam no Latvijas elites arī sakarīgi izteicieni. pietiek nodarboties ar sado mazo un sevis žēlošanu. Jau 20 gadus esam brīva valsts un paši vien sevi čakarējam! Pietiek rakt sev bedri, jāsāk līst laukā, vai arī mūs šajā vēstures mēslainē arī apglabās. jāsāk domāt valstiski un pragmatiski. Bizness, valsts labklājība pirmajā vietā! Pliki un ar pastalām jau esam brīvi, tagad vajadzētu arī kādas kurpītes iegādāties!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas