Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mēģina ievest lāča zobu

Muitnieki nolēmuši konfiscēt un uzlikt 75 latu naudas sodu kādai personai, kura mēģināja Latvijā ievest lāča augšžokļa fragmentu ar zobu. Šī gada septembra beigās, lidostā “Rīga”, veicot kādas no Maskavas ielidojušas personas bagāžas kontroli, Valsts Ieņēmuma dienesta darbinieki konstatēja, ka tajā atrodas atradās nezināma dzīvnieka zobs.

Lai noskaidrotu, vai atrastais priekšmets ir iekļauts CITES (The Convention in International Trade in Endangered Species of Wilde Fauna and Flora) konvencijas aizsargāto īpatņu sarakstā, priekšmets tika nodots ekspertīzes veikšanai.

Ekspertu atzinumā teikts, ka aizturētais priekšmets ir augšžokļa fragments ar zobu, kas piederīgs lācim (Ursus sp.) un to, ka visas lāču sugas ir iekļautas CITES Konvencijas II pielikumā un Padomes Regulas „Par savvaļas dzīvnieku un augu sugu aizsardzību, regulējot tirdzniecību ar tām” B pielikumā. Tas nozīmē, ka šādu īpatņu importam Eiropas Savienībā nepieciešamas CITES eksporta atļaujas.

Persona, kas veda lāča zobu, muitas kontroles zonu šķērsoja pa zaļo koridoru, tādējādi apliecinot, ka viņas bagāžā neatrodas preces, kuras būtu jādeklarē, vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas