Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Melngailis sācis darbu konsultāciju kompānijā ASV

Bijušais telekomunikāciju uzņēmuma SIA Lattelecom un AS Parex banka vadītājs Nils Melngailis sācis darbu ASV restrukturizācijas un konsultāciju kompānijas _Alvarez & Marsal _Londonas birojā.

N.Melngailis kompānijā strādās kā viens no Eiropas Finanšu pakalpojumu grupas vadošajiem direktoriem, liecina kompānijas izplatītais paziņojums presei. Viņš kompānijā ir arī partneris.

N.Melngailis norāda, ka sākotnēji viņš galvenokārt fokusēsies uz padomu sniegšanu finanšu institūcijām restrukturizācijas un rādītāju uzlabošanas jautājumos. Viņš piebilst, ka saistībā ar regulējošo iestāžu un finansiālo spiedienu bankām jāpārskata savas bilances, kā arī jāatbalsta ekonomikas atgūšanās.

"Pamatā atradīšos Londonā, taču, visticamāk, strādāšu virknē citu Eiropas valstu," norāda N.Melngailis.

Alvarez & Marsal nodrošina konsultācijas tiem kompāniju vadītājiem un investoriem, kuri meklē iespējas uzlabot uzņēmuma sniegumu, atrisināt sarežģītas problēmas un palielināt uzņēmuma vērtību. Alvarez & Marsal konsultē uzņēmumu pārstrukturizēšanā, sniedzot palīdzību dažādās pārmaiņu jomās - sākot ar darbības un finanšu rādītāju uzlabošanu, nodokļu jautājumiem un beidzot ar tiesvedībām.

Kā ziņots, jau vairākus mēnešus pirms Parex bankas sadalīšanas 2010.gada 1.augustā N.Melngailis paziņoja, ka darbu bankā pēc tās restrukturizācijas neturpinās. Toreiz N.Melngailis sacīja, ka turpmāk redz sevi strādājam privātajā sektorā.

Savas karjeras sākumā - 1988.gadā - N.Melngailis bijis menedžeris firmā Hori Productions Tokijā, pēc tam ASV bijis eksporta menedžeris firmā China Business Associaties Sanfrancisko un izpilddirektors firmā Baltic Ventures Inc., tad bijis konsultants firmā Coopers & Lybrand un pēc gada (1993.gadā) kļuvis par direktoru SIA Coopers & Lybrand Latvia.

1998.gadā N.Melngailis sāka strādāt PriceWaterhouse Coopers Baltijas biroja vadītāja amatā, bet 2004.gada martā kļuva par SIA Lattelekom izpilddirektoru un tā paša gada decembrī tika iecelts par SIA Lattelekom valdes priekšsēdētāju. 2007.gada decembrī Lattelecom akcionāri nolēma nepagarināt N.Melngaiļa pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā, bet N.Melngailis turpināja pildīt uzņēmuma izpilddirektora pienākumus.

Savukārt 2008.gada 5.decembrī N.Melngailis tika iecelts par Parex bankas valdes priekšsēdētāju un vēlāk arī par Parex Asset Management padomes priekšsēdētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas