Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

“Merks” neuzsāks tiesvedību par Gaismas pili, lai arī pārliecināti par uzvaru

A/S „Merko Ehitus” un SIA „Merks” nesniegs tiesā prasību pret valsts institūcijām un to amatpersonām, lai arī juristi atzinuši, ka pretenzijām pret Latviju ir pamats. Būvniecības kompānija  ir pārliecināta par sev labvēlīgu rezultātu tiesā, ja apstrīdētu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecības sarunu procesu un būvnieka izvēles procesu.

„ Kā celtnieku apvienība mēs labi saprotam, ko maksātu uzsāktā būvniecības procesa pārtraukšana, tāpēc esam pret bibliotēkas būvniecības kavēšanu vai apturēšanu, kas vēl vairāk palielinātu šī projekta izmaksas,” norādīts „Merks” valdes priekšsēdētāja Ivara Geidāna izplatītajā paziņojumā.

Taču “Merks” nav atsaukuši un līdz 2008.gada 31.jūlijam uztur spēkā valdībai, Kultūras ministrijai un aģentūrai „Jaunie „Trīs Brāļi”” iesniegto apvienības piedāvājumu. Tajā kompānija piedāvā uzbūvēt jauno Latvijas Nacionālo bibliotēku par kopējo summu 87 miljoniem latu bez PVN.

Atgādinām, ka konkursā uzcelt Gaismas pili pieteicās trīs kompānijas. Valdība atbalstīja, ka līgums tiek slēgts ar “Nacionālo būvkompāniju apvienību,” kas Gaismas pili sola uzbūvēt par 114,6 miljoniem latu bez PVN jeb kopumā 135,32 miljoniem latu.

Taču Gaismas pils projekta kopējās izmaksas joprojām netiek nosauktas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas