Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mērķtiecīgais policists

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
didis
d
"Katrs priekšnieks, kuram trūkst darbinieku, priecājas, ka pie viņa atnāk darbinieks, kurš nav galīgi tizls", acīmredzot ir tas iemesls, kādēļ apgalvojums "par 5% samazinās kārtības sargātāju skaitu, lai arī vairākumā iecirkņu darbinieku trūkst, policija varēs tikai fiksēt, nevis atklāt noziegumus" ir salkani pretīgs, jo policija šobrīd ir tikai un vienīgi fiksētāji nevis atklājēji (varbūt izņemot slepkavības un lielās laupīšanas). Turklāt fiksēšana notiek tā, lai nebūtu jāuzsāk policijai tik sāpīgie un statistiku bojājošie kriminālprocesi - nozagtais tiek fiksēts, kā nozudušais un rezultātā nav pamata uzsākt kriminālprocesu un pakustināt savas pakaļas. Tā ir visas sistēmas slimība un tajā ietilpstošie indivīdi tai tikai seko. Pat, ja kāda iemesla pēc neizdodas neuzsākt vai izbeigt kriminālprocesu, lieta nonāk dziļajā atvilktnē līdz noilgumam. Uzdrošināšos apgalvot, ka izmeklētāji vairumā gadījumu nevis pārbauda notikuma vietu un apmeklē potenciālos vainīgos, bet neiziet no sava kabineta - tikai "sakārto" papīrus. Vismaz man nelaimē bija tāda pieredze un mana lieta acīmredzot drīzumā no neaktivitātes sagaidīs noilgumu, lai arī es praktiski visus nozieguma pavedienus iedevu izmeklētāja rokās. Pastāstīšu vēl vienu savu piedzīvojumu saskarsmē ar policiju - šoreiz ar Pašvaldības policiju: Nakts vidū zvanīju uz 112, jo Rīgas klusajā centrā visu nakti nereāli skaļi skanēja mūzika. Sazvanīju - savienoja ar iecirkņa dežurantu - noskaidroja trokšņa avota vietu - paldies par uzmanību " Nav mūsu iecirkņa zonā, tas ir kaimiņu iecirknim, jo mums zona ir tikai līdz ... krustojumam". Trokšņa avots bija uzreiz aiz šī krustojuma. Mani šokēja, ka tā vietā, lai policijā iekšēji nokārtotu, kuram ir jābrauc un kura iecirkņa zonā tas ir, man pa telefonu gari un plaši stāsta, kā sadalītas zonas un kam man īsti jāzvana. Nācās ilgi uzstāt, lai nokomunicē paši savā starpā. Nemaz negribas iedomāties, kas notiktu, ja būtu ziņots par kāda piekaušanu, bet fiksās reakcijas vietā būtu ziņotājs dabūt noklausīties policijas iekšējās struktūras izklāstu. Policijā ir nevis jātaisa reformas, bet jāveic revolūcija.
anonīmais šakālis
a
Visu cieņu A.Sūnam! Uzskatu, ka viņš ir galvenais vezuma kustinātājs! Ja visi būtu tik aktīvi, kā A.Sūna, tad mēs tādos mēslos nebūtu! Otra arodbiedrība, tas ir labi, konkurencei jābūt! Jo vairāk arodbiedrību, jo labāk!
Tā lūk
T
Nožēlojami, bet fakts,ka policistu gājiens izgāzās, jo 2000 vietā ieradās kādi 300-350 policistu ar ģimenēm. Draugi no ārzemēm vispār neieradās. Smieklīgākais bija tas, ka viens otrs policijas priekšnieks slēpās pa kaktiem, lai tik TV tos neredz. Nu ja saka par tautas atbalstītājiem, tad tautai policistu problēmas izrādījās pie vienas vietas. Vēl apkaunojoši bija redzēt, ka citi policisti, kas nepiedalījās gājiena, svilpa uz policistiem, kas piedalījās gājienā, lai tos iebiedētu.
"Grasis".
&
Nauda, nauda, kas tā nauda,- Ja mums liekas naudas NAV ! Katram pēc nopelniem...........
XXX
X
No Bauskas 10:21: "Kāpēc Sūna neprasa likvidēt uzņēmumu padomes, kur algās izmaksā nepamatoti lielas naudas summas? Tāpēc, ka pats iespējams vai ir tajās vai grib nokļūt." Kā domājat, kāpēc valdība šajos spiedīgajos apstākļos, kad nav kur naudu ņemt, nelikvidē uzņēmumu padomes? Vai tāpēc, ka Sūna to neprasa? Kāpēc gan Godmanis pats neaizdomājas, ka tā būtu tā ādere, no kuras varētu paņemt naudu, lai palielinātu algas vai vismaz, lai likvidētu to liekēžu baru? Jūsuprāt tāpēc, ka Sūna to neprasa? Man vai valdības galvai tomēr jādomā, kā optimizēt valsts pārvaldi, palielināt nodokļu ieņēmumus utt.?
Aglims
A
"Par Bunku gan ir šaubas, jo Bauskā šo gaida ziepes par nespēju notvert Grantiņu, par bezdarbību. Bet ās jau Bunkas problēmas." Bunka kā policists ir vērtējams kā rets stulbenis, viņš arī Rīgā (Zemgalē) nekad neko nevarēja izdarit, tēloja kruto izmeklētāju, līdz tika ar kaunu patriekts.Kā arodbiedrību darbinieks viņš vēl izklausās ciešami, lai gan mani pārsteidz, ka Latvijas juristu biedrībā šī klauna idejas ņem par pilnu.
Vecenīte
V
Šovasar nācās klātienē iepazīties ar policijās darbu. Gandrīz 4 stundas dabūju gaidīt kopā ar māsasmeitu, kam transportlīdzeklī no somiņas izzaga maku, kur bija arī pase, Stabu ielas policijas iecirknī. Pa šo laiku redzēju, kā policist kolektīvi ik pa pusstundai - stundai gāja pīpēt ārā, ik pa laikam arī kolektīvi slinkā solī, jautri tērzējot, gāja pāri ielai iepirkties uz Mego veikalu un atgriezās ar maisiņiem pilniem ar "Kolu", "Spritiem", citiem dzērieniem un "Chipsu" pakām(var redzēt, ka naudas pietiek tikai pirmās nepieciešamības precēm:)) Apzinoties savu slikto darbu un nedaudz par to kaunoties, ārzemnieki tika "apkalpoti" bez rindas. Nez kāpēc no savējiem nav jākaunās - tie sapratīs. Objektivitātes pēc jāsaka, ka tad, kad policists, kas runājās ar visiem, kas griezās iecirknī un visiem lūdza nedaudz uzgaidīt, saprata, ka tūlīt sarīkošu skandālu un vēl, nedod dievs, atvedīšu televīziju, atradās patiešām laipna un iejūtīga policijas inspektore. kura 15 min. laikā uzklausīja liecības, aizpildīja protokolu un izsniedza papīru jaunās pases saņemšanai. Pa šīm gandrīz 4 st. varbūt 1 reizi iecirknī bija situācija, kad vairāki policisti devās uz izsaukumu, jo kur gan vel varētu doties 4 vai 5 bruņoti vīri, bet atgriezās ātri un jautri pļāpādami. Un tik intensīva darba dēļ, mums draud, ka policisti masveidā sniegs atlūgumus un pārstās strādat vispār? Valstī diemžēl ir pārak dau dz tādu, kas ir gatavi saņemt naudu par neko nedarīšanu un tikko šī iespēja ir apdraudēta, sāk sabiedrību šantažēt.
maxis
m
Nespēju novert Grantiņu? :D Kur tad viņu tā jātver bija - nogalināja sievu, mierīgi turpināja dzīvot pie mammītes vairākus mēnešus , nogalināja Janu, atkal turpināja dzīvot tajā pašā adresē. Oi, nu beigās, kad bērnu paša gultā nogalināja, tad nu gan Baukas policija bija spieta pamoties un "tvert". Nekļūstiet smieklīgi!
Jautājums
J
Ko Sūna ar savu arodbiedrību domā par pensionāriem? No iekšlietu sistēmas pensijā aizgāja daudz darbinieku, bet par viņiem netiek ne runāts, ne domāts. Kam tad tāda LAPA vajadzīga? Kauns, ka Sūna domā tikai par sevi.
No Bauskas
N
Sūna grib tikai viens pats visas problēmas risināt, bet mēs, policisti, viņam esam vajadzīgi tikai tad, kad viņš nespēj tās problēmas atrisināt. Kāpēc Sūna neaicinā palīgā otru arodbiedrību? Tāpēc, ka baidās, jo tad izrādīsies, ka tur ir daudz gudrāki, Tad par Sūnu visa prese aizmirsīs. Pašreiz par viņu tik vien runā. Bet kāda jēga no visa tā? Vairums policistu ir apmierināti, jo saņem stabilas algas ar satbilām garantijām. Ja kāds ie ielīdis milzīgos kredīt parādos, pērkot un pārdodot īpašumus, tad tas jau ir ši cilvēka problēmas. Tā dēļ likt valdībai veidot budžeta deficītu nav prāta lieta. Kāpēc Sūna neprasa likvidēt uzņēmumu padomes, kur algās izmaksā nepamatoti lielas naudas summas? Tāpēc, ka pats iespējams vai ir tajās vai grib nokļūt. Tādas baumas klīst. Ne velti Sūna baidās no otras arodbiedrības, ka viņu izpiedīs Bunka vai Augustāns. Par Bunku gan ir šaubas, jo Bauskā šo gaida ziepes par nespēju notvert Grantiņu, par bezdarbību. Bet ās jau Bunkas problēmas.
-->
-
Iesaldējot algas šīs problēmas arī tiks atrisinātās, Ha! Visi naudaskārie aizies no darba un paliks tikai tie kuriem ir aicinājums strādāt par iztikas minimumu un nevērpt intrigas. Tu patiesi esi ģeniāls stratēģis.
Rasmuss
R
Bišķi jau palielās gan, jo LBAS jau no 2000.gada Saeimā risināja jautājumu par atļauju policistiem veidot arodbiedrības, mainīt likumu. Tad Sūnam pat sapņos nerādījās augstskolas beigu darbs. Bet pēdējā laikā gan viņš ir aktīvs, tikai nevajag aizmirst arī tos,kas kopā sāka veidot arodbiedrību, gan Muižzemnieku, gan Smoču, gan arī Lieljuksi, kā arī dažu labu no tiem, kas patreiz ir otrajā policistu arodbiedrībā. Un kāpēc izveidojās otra arodbiedrība, ko domā Sūna?
Imants
I
No personīgās pieredzes zinu to, ka policisti mērķtiecīgi izmanto likumu tikai lai izspiestu no "klientiem" pateicību, vai izrēķināties ar kādu, pat savā starpā. Par sabiedrisko drošību runas nav. Par ko vēl papildināt šo kabatas no nodokļu naudām?
Oskars
O
BET TOTIES VIŅIEM GRIBAS SAŅEMT LIELAS ALGAS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas