Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mieriņa norāda uz Lemberga ierobežoto ietekmi ZZS lēmumu pieņemšanā

Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) galvenos lēmumus pieņem Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), šorīt intervijā Latvijas Radio uzsvēra jaunā Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), norādot uz tiesājamā Ventspils politiķa Aivara Lemberga un viņa vadītās partijas Latvijai un Ventspilij ierobežoto ietekmi.

Taujāta, vai ZZS būtu jāmaina premjera amata kandidāts un jāatsakās no Lemberga, Mieriņa izteicās, ka "kaut kad mēs pie šī jautājuma atgriezīsimies, bet pašlaik tas nav dienaskārtībā".

Pēc viņas vārdiem, ZZS iekšienē saprotot, ka pašlaik Lembergam būtu iespējas kļūt par premjeru tikai tad, ja ZZS parlamentā iegūtu absolūto balsu vairākumu, bet tādas situācijas nav.

Savukārt skaidrojot savus pērn paustos slavējošos izteikumus par Lemberga darbu, Mieriņa atkārtoti pauda, ka tas noticis priekšvēlēšanu aģitācijas laikā, kad Lembergs bija ZZS premjera amata kandidāts un politiskajam spēkam bijis jāizceļ savējo veikums, bet tagad situācija esot pilnīgi cita, valsts drošība, gods un tēls partijai esot augstāk par visu, un attiecīgi arī viņa norobežojoties no Lemberga.

Kā ziņots, 20.septembrī Mieriņa tika ievēlēta par Saeimas priekšsēdētāju. Viņa amatā nonāca pēc tam, kad vēlēšanās caurkrita ZZS pirmais kandidāts Gunārs Kūtris, kurš amatu neieguva lielā mērā saistībā ar sarunāto par Lembergu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas