Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Miljonus airBaltic akcijām Flikam devusi Krājbanka

Nacionālās lidsabiedrības akciju atpirkšanai nepieciešamos miljonus airBaltic prezidentam Bertoltam Flikam tirgus sasaluma laikā deva Krievijas akcionāriem pastarpināti piederošā Latvijas krājbanka, kas kļuvusi par iespaidīgu tā kreditoru, liecina Uzņēmumu reģistra informācija. Jaunais 47,2% airBaltic akciju īpašnieks un banka beidzot reģistrējuši darījumu, kas liecina — B.

Fliks un viņam pilnībā piederošā SIA Baltijas aviācijas sistēmas, oficiālā akciju īpašniece, bankai devuši ķīlu par 28,2 miljoniem latu, ieķīlājot vērtspapīrus un citu tagadnes un nākotnes mantu. Tas nenozīmē, ka banka deva tik lielu kredītu — parasti ķīlu lielums tiek uzrādīts lielāks nekā kredīts. Starp ķīlas dokumentiem minēts aizdevuma līgums par 20,2 miljoniem eiro, kas ir tuvu SAS minētajai akciju cenai — nedaudz vairāk kā 14 milj. latu. Iesaistītie darījumu komentēt pirmdien atteicās. Tiek pieļauts, ka B.Fliks varētu būt izkārtne patiesajiem darījuma veicējiem un bankas finansējums nav kredīts klasiskajā izpratnē.

Decembrī airBaltic meitasuzņēmums, ko savulaik izveidoja lidojumiem austrumu virzienā, Krājbankā jau aizņēmās, dodot ķīlu par gandrīz 9 milj. latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas