Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Minimālā alga šogad paliks 180 lati

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
i.v
i
vai tie idiotiskie likumu pienemeji pasi varetu izdzivot ar 134.ls?ja par dzivokla komunaliem,elektribu un siltumu ziema vien jamaksa ap 200,ls,kur partika,berni,skola.atvainojiet ,tad mes visi esam bomzi,jo mums nau naudas.berniem pabalsti ir smiekligi,vienu gramatu knapi var nopirkt.sita valdiba nekur neder,visi lidz pedejam jaatlaiz,jalauj jauniem, ar savaigam zinasanam,cilvekiem vadit valsti,pienemt likumus.sitie ar padomju smadzenem vairs neko neglabs.vini doma tikai par sevi.
ventspilniece -sociālā darbi
v
Ziniet, pašvaldības tomēr laikam ir bankrota priekšā, jo mums Ventspils pašvaldības darbiniekiem algas samazināja par 40% pamatojoties uz likuma prasībām. Nu jau liela daļa no mums vairs nespēs nomaksāt komunālos maksājumus, esam trūcīgo un maznodrošināto statusā. Zupas virtuves pakalpojums - ne vairs bomžiem, bet cilvēkiem ar augstāk izglītību. Un, ja runā par minimālo algu, tad kā saprotam, saņemsim to visi jau šā gada beigās...Jo jāmazina taču vēl un vēl...paliksim pavisam maziņi un melni (jo nebūs naudas ziepēm ar ko mazgāties)!!!
nRn
n
Jā 1000Ls saņem,apmaksā visu,telf.transportu,un t.t,bet minimumu 180Ls,visi šie pakalpojumi pašam jāsedz,interesanti.
J.Biotops
J
Cik visādiem "darbiniekiem" no budžeta algas tiek aprēķinātas, reizinot mimimālo? Atbilde izskaidrotu, kāpēc minimālo algu mazināt nedrīkst - ko gan tad nabadziņi ēdīs? Ja nopietnāk - pati ideja par noteiktu minimālo algu ir efektīvs bezdarba ģenerators. Ekonomiku posta pamatīgi, bet kopā ar ideju mazināt neapliekamo minimumu izskatās vismaz apšaubāmi.
ots
o
tu uzskati, ka apkopējai jāmaksā vidējā alga, tad jau nav jēgas neko mācīties un darīt, ka viduslīmenis, jau nodrošināts. vajag normālus kontrolējošās iestādes nevis bezzobainos padomju stagnātus, kas atrunājas ar cilvēku uc resursu trūkumu, kas novērstu nelegālo nodarbinātību ar stingru dūri, jo armijas pamatmērķis jau no pirmssākumiem ir nosargāt no ārējiem draudiem un iekasēt nodokļus, tas tomēr nav tāds brīvprātīgs pasākums. piem. amerikā kads zinotu par nodoklu nemaksasanu tur uzreiz visi dienesti butu klat un boditi slegtu, bet te pardevejs nodoklu dalju bazj sev kabataa a birokrāts sezj, urbina degunu un ed piradzinjus :D un nav nekadas pasiniciativas, kas ir viens no pamatiem lai gūtu pārākumu cīņā, tapēc jau hitlers ar krietni mazākiem spēkiem uzvarēja padomju savienību sākumā. ir cilvēks ir nodoklis! lai Einsteins iet ieskrieties ar savu "es nesaprotu kapec cilvekiem vispar ir jamaksa ienakuma nodoklis"
Vuarzazi
V
Latviski : "Minimala alga" nozime: - ka nav ,ne algas, ne pensijas zem shi minimuma. - ka ta nav aplikta ar nodokli (tad minimums ir krietni mazaks) - ka valsts ar likumu piespiez visus ieverot sho minimumu. Un no minimalas algas vel atvelk 21% PVN.
lūriķis
l
Minimālo algu vajag paaugstināt līdz vidējajai,tad arī pazudīs aplokšņu algas,no tās arī kasēt nodokļus,ja kāds saka,ka tik dauz nevar maksāt,tad kantoris jāklapē ciet.
borcinsh
b
..."shogad"...(!?) un var padomat NAKOSHGAD - paaukstinasies...
interesents
i
tikai atstāj, ne pieņem.
ots
o
nu tas tā īsti nav pareizi, ja uzdevums ir samazināt valstī ienākumu(algu) līmeni, tad tam būtu jāattiecas arī uz minimālo algu, kas attiecīgi par tik cik domā samazināt ienākumu līmeni valstī būtu jāsamazina. es nebrīnos, ka tā strādājot negrib Latvijai dot aidevumu. domāju, ka bija jāsamazina min alga par 10 Ls līdz 170 Ls. Protams tam ir otra puse, nelegālā nodarbinātība! jo samazinot min algu samazināsies ienākumi kasē, jo ir, kas maksā darbiniekiem min un pārējo aploksnē. līdz ar to es gribēto to saukt par minimālās algas nesamazināšanu, dēļ nespējas tikt galā ar aplokšņu algām, ko visticamāk piesedz korumpētie politiķi, jo nekas pilnīgi netiek darīts, lai to novērstu, tik visi par muļķiem izliekas, ka tas ir neiespējami utt
neizpratne
n
Bet paskatiet, kas notiek darba piedāvājuma sludinājumos - par 56 stundu darba nedēļu sola 80 Ls uz rokas! Šitos neviens nespēj apvaldīt?
susurs
s
Beidzot kaut ko labu pieņem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas