Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Ministriem jādod lielākas tiesības lēmumu pieņemšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
krabis
k
Vispirms ministriem ir jāparedz profesionalitātes kritēriji tajā nozarēs, kuras tie ministrē un pēc tam jāpiešķir papildus tiesības. Jau tagad nozarēs visu mēģina noteikt neprofesonāli partiju ielikteņi, politiķi pastāvīgi iejaucas saimniecisku un ikdienišķu jautājumu risināšanā. Tāpēc nevajag brīnīties, ka valsts nav spējīga normāli funkcionēt. Laikam lieki piebilst, ka katrā nozarē būtu jābūt arī kaut kādai profesionālai ētikai... Paldies Dievam, ka vismaz aizsardzības ministrs ir zinātņu doktors un cerams, ka neinterpretēs savas paplašinātās tiesības pārāk burtiski.
Vilis
V
Tā, tā, tas pieļautu pavisam vieglu un nekontrolētu draugu un klientu lobēšanu...... Fui, Dreimane!
Oskars
O
Tikai tad ja par tiem strādās GODĪGI,LIKUMU ZINOŠI,PROFESIONĀLI cilvēki un kuri nebūs tūkstošiem Ls parādos bankās.
Terēze
T
Interesanti, ka Dreimanes kundzei nonākot Valsts kancelejas amatā pēkšņi mainījusies gadu gadiem paustā nostāja Satversmes interpretācijas jautājumos. Vai tiešām, lai paliktu tikko iegūtā amatā, vajag notirgot gadu gadiem pausto pārliecību un kopā ar Tieslietu ministriju izkaroto tiesiskumu? Mani mazāk uztrauc tas, ka "paplašinātas tiesības" noteikti vēlētos atgūt Finanšu ministrija un Satiksmes ministrija, kas tādā veidā leģitimētu prettiesiskas tendences savos resoros, mani vairāk uztrauktu, ja atkal pienāktu laiki, kad pat par bargu naudu nevar uzzināt, kādas tiesību normas regulē dzīvesvarīgu jautājumu. Laikam piemirsušies tie laiki, kad valsts pārvaldē smējās par to, ka Valsts ieņēmumu dienests dienu pēc tam, kad pieņemti likuma grozījumi, sūta vēstuli visām valsts pārvaldes iestādēm ar tekstu, ka ar šo vēstuli groza likumu, ka likuma grozījumi nav jāsaprot tā, ka tie rakstīti, bet tā, kā tie rakstīti vēstulē. Laikam piemirsies laiks, kad skolu direktors bija šausmās par to, ka nezināja, kādu jaunu instrukciju viņam parādīs pie nākamās pārbaudes. Vēl trakāk - skolu direktors bija šausmas par to, ka nezin kāds ir izglītības standarts, jo to pirms tas kļuva par Ministru kabineta noteikumiem zināja vien ISEC un varbūt metodiķis skolā, kas bija laicīgi savācis par skolas naudu pasūtīto un iepriekš pārķerto standartu. Laikam piemirsies tas, ka par būvniecības noteikumiem uzzinājām no vēl padomju laikā izdotiem arhitektūras pārvaldes dokumentiem, kas pat Ekonomikas ministrija bija pieejami tikai vien savas jomas patriotiem, turklāt vēl no tiem laikiem, kad acīmredzot tie bija pieņemti. Un noteikti visi vēlētos atgriezties pie tiem laikiem, kad nodokļu aprēķina pamatā daudzkārt bija nevis pat ministru, bet valsts pārvaldes iestāžu amatpersonu (daudzkārt pat vadītāju) apstiprināti rīkojumi. Vēlu veiksmi šādā veidā turpinot! Cerēsim, ka šādā veidā Dreimane apstprinās aizdomas, ka viņa nav nekas cits kā tikai savas priekšteces cienīgs ieliktenis! Cerēsim arī uz to, ka, pateicoties viņai, beidzot pierādīsies arī viņas tiešās priekšniecības tiesiskā mazspēja!
*****
*
Varu iedomāties, kas notiks, ja kādam patstāvīgam ministram atkal ienāks prātā audzēt kukurūzu vai latvāņus
He he...
H
Tu man pastāsti kā tas miņistrēns atbildēs... he he... politiski? hi hi... jenotēnu murgi.... he he...
HA HA HA
H
Ne tikai tiesības,bet arī atbildība,tagad nav no prasīt un kā padomju laikos,kūkas recepte bija jāsaskaņo ar Maskavu,bet esošajiem ministriem šādu vaļu nevar atļaut,tad jau pēc pāris gadiem būsim iznīdēti kā prusaki.
dzeris
d
Tas būtu pareizs risinājums - ministrs pieņem, viņš arī atbild, nevis, kā tagad - ministru kabinets pieņem, bet, konkrēti neviens par to neatbild. Baidos, ka neies cauri, mūsu politiķiem patīk kolektīva bezatbildība.
He he...
H
Pie jenotēnu nekompetentās valdības? he he... tas gan būs humors... hi hi... tie jenotu miņistrīši tak sarakstīs TĀDUS brīnumus, ka simts gadus varēs stāstīt aņukus... he he... (VK vismaz tos kaut cik juridiski vismaz apstrādā, bet miņistrijās , kur ierēdņu krēslos sēž ieceltie pārteju jefiņi to tak neizdarīs...hi hi..)
sals
s
Iedod tik vairāk tiesības tam pašam ministram "NĀVE" un cauri ar mums ir. Labi,ka izdevās piebremzēt tautas slepkavu - konsolidētāju. Pirms tam jau "bārbija" klaigāja - cilvēkiem jāmirst un viņi mirs!!!
...
.
tak jau pirms gadiem 8 tika ieviests JAUNINĀJUMS Ministra rīkojums... treknajos gados nomira dabīgā nāvē ?!
!
!
Tie jau nav tikai ministri, tie ir arī partiju ielikteņi. Un grūti pateikt uzreiz, kurš variants vairāk. Nopietni. Slakteris. Rivža. Ritenis. Kampars. Kas viņi ir? Ministri?
lai
l
tas vis objektīvi darbotos,ir nepieciešama arī savtīgu nodomu un kļūdu izskaušana, piemērojot reāli bargus soda mērus ministriem!!!
jkl
j
Hm Dreimane atbalsta TP viedokli. Tas ir labi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas