Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ministrijas «izmēģinājuma trusīši» - sešgadnieki

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skolotāja
s
ja viss notiek rotaļu veidā,tad kāpēc tāda programma vispār vajadzīga.To pašu jau bērni tagad dara.Kaut kāds murgs.Kad beidzot kaut ko normālu piedāvās un beigs eksperimentēt ar bērniem
Sesks
S
Cik saprotu šī sistēma ir pārņemta no ārzemju izglītības programmām, par kurām daudz tika stāstīts Radošās nedēļas ieskaņā. Domāju, ka Latvijas lielākā daļā 6gadnieku tiks galā, ja ārzemju pieredze un zināšanas tiks uzņemtas un pielietotas pareizi. Bieži vien LR pasniedzēji (itsevišķi vecāka gājuma) uztver visus jaunievedumus ar nažiem. Viņi tāpat cenšās pa savam savu batonu stūķēt ausīs skolniekiem. Ja šie pasniedzēji tiks mainīti, tad viss iespējams, ja nē, tad šī projekta liktenis ir nolemts. Izgāšanās! A bērniem būs putra galvā! Ar to viss beigsies! Ja pieaicinās labus jaunos pedagogus, tad viss var izdoties. Jāatcerās tikai fakts, ka ne visi bērni ir vienādi un ne visi spēj uzņemt īsā laika posmā lielu informācijas daudzumu! Te ir jāvērtē katrs 6gadnieks!
pilnīgs čau
p
Nu, Kanādā Koķe varēja arī pie viena iegriezties vismaz arī pie saviem kolēģiem attiecīgajā ministrijā un iepazīties ar tur esošajām jaunākajām tendencēm, kuras pie mums veiksmīgi iznīcināja pirms 15-20 gadiem! Urāā! Un kā Koķe iedomājas ar šo sešgadnieku programmas uzsākšanu atrisinās 12.klases samilzušo problēmu? tagad vairs nebūs jāmācās 12 gadi vidusskolā, mācīsies visus 13 gadus, jo sešgadnieki tikai spēlēsies! Jēga kāda??? varbūt vajag sakārtot to, kas ir un tad ķerties pie tā, kas vēl nav galīgi sačakarēts - bērniem laimīga bērnība!! It kā gudra sieviete, bet kad publiski sāk runāt mēdijos, šķiet, ka nekad skolā nav gājusi, bērnus ne lielus, ne mazus nekad nav redzējusiun strādājusi skolā arī nav ne dienu! pilnīgs ārprāts! It kā ministrija ar visu ministriju dzīvotu citā valstī un dimensijā!
vienasaule
v
Ne jau rakstīšanas un rēķināšanas māka vien nosaka bērna gatavību skolai. Ja tā būtu, tad dažu labu jau 4 gados varētu laist skolā. Skolnieka prātam ir jābūt nobriedušam un spējīgam savākt gan sevi, gan savas lietas, ko 6gadīgais, kas vēl grib gulēt pusdienlaiku nav spējīgs īstenot. Jāpiekrīt vispār viedoklim, ka PII jau ir 6gadīgo apmācības programma, kas darboja kopumā lieliski, bet visa tā ņemšanās ir darbības imitācija lai izplēstu naudu vēderu kasīšanai.
vispār
v
attopieties, dārgie. Bērnu tiesību aizsardzības likums nepieļauj bērna līdz 7 gadiem atrašanos bez pieaugušā uzraudzības (šāda punkta tur nebija ne 70-tajos, ne 80-tajos gados). tad paskaidrojiet man, lūdzu, kas notiks ar šiem bērniem? mammas un tēti skries no darbiem dienas vidū pēc bērna? ar dienesta mašīnām, tie, kas var atļauties? un darbu zaudēs tie, kas nevar atļauties? ja uztaisīs tādas pašas grupas, kā šobrīd jau ir bērnudārzos, tad kāda joda pēc tie ieguldījumi vajadzīgi, ja tas jau šobrīd tā ir? likuma pants atcelts netiks nekādā gadījumā, jo to prasa Starptautiskā Bērnu tiesību konvencija. kas tas vispār par murgu? imitacija burnogo ģeistvija?
!
!
Koķei par valsts naudu ir jābrauc uz sporta spēlēm Kanādā, lai viņa spētu domāt iedzīvotāju interesēs un atbilstoši viņu rocībai un bērnu attīstības interesēm? Es to neredzu.
Re
R
Esmu cilveks, kurš arī saku ies skola sešu gadu vecuma, ta pat ka mani klases biedri, un viss bija loti normali. es domaju aziotazu atkal ceļ jaunās māminas, kuras bērnus, redz nav gatavas palaist uz skolu.
K
Es bez nekādām programmām sāku mācīties tālajos 70 -jos gados sešu gadu vecumā un nebija problēmu. Ja negrib mācīties, t.i., lasīt grāmatas paši vecāki, to nedarīs arī bērni.
Vija
V
No savas pieredzes - mazi bērni ir kā sūklīši, kas ļoti ātri un viegli visu jauno uzņem sevī. No pieaugušo puses tas prasa daudz laika. Bet rezultāts ir tā vērts. Man apkārt ļoti daudz 6-gadīgu bērnu jau lasa, raksta, labi rēķina. Nesaprotu, kāpēc būtu jābremzē viņu attīstība!?
Terorists
T
Atpūtas klases skolās,autobusi piemēroti bērniem lauku apvidos,internāti utt.-KUR TAS VISS IR? NAV,BET IR AIZSĒDĒJUŠIES MŪLĀPI KO SAUC PAR Iz MINISTRIJU.
Mamma
M
Neviens neņem vērā to, ka vecāki jau šobrīd, redzot, ka bērns ātrāk attīstās, var laist viņu 1.klasē arī ātrāk, jo īpaši tos bērniņus, kas dzimuši ziemā uin ir 6,5 gadus veci. Masveidā Latvija , jo īpaši šobrīd, tam nav gatava... Labāk vienreiz beigtu izdot katrreiz jaunas mācību grāmatas, kurās rakstīts Eksperimentālā, bet pieņemtu vienotu mācību grāmatu visām skolām!
EM
E
Šāds eksperiments visā Latvijā notika jau 1987., 1988. gadā . 1.klases mācības notika bērnudārzos, kur bija nodrošināta arī atpūta. Uz skolu bērni pārcēlās mācīties 2.klasē. Būtu vērts disputēt ar to laiku skolotājiem, par ieguvumiem, zaudējumiem.Skolēni 6- gadnieki ir tagadējīe 28, 29 gadus vecie.
Karogs
K
Sešgadnieku problēm protams krīzes apstākļos ir vissvarigākā. Labāk Koķe būtu sakārtojusi profesionāli tehniskās izglītības sistēmu, nevis vidusskolā sērijveidā štancējusi peļņas izejmateriālu augsskolām. Kurās gatavo pasaulē nekonkurētspējīgu politologu, juristu, ekonomistu armiju. Varbūt vajadzētu izbeigt mācību materiālu drukāšanas ārprātu un sākotnēji nodrošināt skolas bibliotēkas ar vismaz 1 mācību materiālu kmplektu katram skolniekam. Pašlai izskatās klasiskais Latvijas attīstības virziens - nav svarīgs rezultāts svarīgi ir apgūt līdzekļus. Maksājam "labiem speciālistiem" par programmas izstrādi, "labām firmām" par mācību materiālu un palīglīdzekļu izstrādi, "labām celtniecības firmām" par skolu telpu pārveidi atbilsto'ši mazo bērnu vajādzībām. Var jau saprast ministri un viņas domubiedru grupu, kas zin, kas būs pēc vēlēšanām, bet "labās firmas" paliks un tām konsultantus ar sakariem un pieredzi vajadzēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas