Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ministriju skaitu izšķirs deputāti sēžu zālē

Par ministriju skaitu būs jāizšķiras deputātiem parlamenta sēžu zālē - Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā trešdien tika noraidīts priekšlikums pārbalsot ierosinājumu pēc vēlēšanām samazināt ministriju skaitu.

Priekšlikumu samazināt ministriju skaitu iesniedza deputāti Māris Ārbergs (TP) un Oskars Kastēns (LPP/LC). Otrdien komisijas deputāti atbalstīja tikai desmit ministriju veidošanu pēc vēlēšanām, apvienojot vairākas ministrijas, taču jautājums vēlreiz tika apspriests trešdien.

Trešdienas sēdē deputāti balsoja divas reizes, un abas reizes balsis dalījās uz pusēm, līdz ar to priekšlikums pārbalsot ierosinājumu tika noraidīts.

Komisija atbalstīja Valsts pārvaldes un pašvladības komisijas priekšlikumu, kas paredz, ka līdz brīdim, kad 10.Saiema izsaka uzticību Ministru kabinetam, tas sastāv no esošajiem ministriem.

Vairāki deputāti, kas uzskatīja, ka priekšlikums ir jāpārbalso, to saista ar priekšvēlēšanu populismu. Sarmīte Ķikuste no Jaunā laika teica, ka tā "ir spēlēšanās īslaicīgas popularitātes dēļ". Viņa norādīja: lai arī lēnām, Latvijas ekonomika uzlabojas, un šis solis ir mēģinājums mest sprunguļus premjera Valda Dombrovska (JL) valdības darbā. S.Ķikuste arī aicināja TP un LPP/LC atcerēties šī likuma izskatīšanu 2.lasījumā, kad līdzīgs ierosinājums netika atbalstīts. Arī Gunārs Laicēns (PS) atgādināja, ka toreiz tika uzaicināts premjers V.Dombrovskis, bet šī saruna varis nav saistoša un patlaban notiek mēģinājums destabilizēt situāciju.

Savukārt Māris Kučinskis (TP) uzskata, ka ir jāuzticas Saeimas deputātiem sēžu zālē, lai viņi izšķir šo jautājumu, jo "kaut kādai virzībai uz priekšu ir jābūt valsts pārvaldes reformas īstenošanā". Un šis priekšlikums, viņaprāt, ir vērsts uz to.

Priekšlikumi paredz izveidot attīstības ministra, sociālo lietu ministra un vides un zemkopības ministra amatus, iepriekš informēja Saeimas Preses dienests. Attīstības ministriju varētu veidot, apvienojot Ekonomikas ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Satiksmes ministriju. Sociālo lietu ministriju plānots izveidot, reorganizējot Labklājības ministriju un Veselības ministriju. Savukārt Vides un zemkopības ministrija varētu tapt, apvienojot Vides ministriju un Zemkopības ministriju.

Paredzams, ka Saeima galīgajā lasījumā par grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā lems 17.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas