Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Miris jau otrais pacients, kurš saindējās ar baltajām mušmirēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Grieta
G
Kad nav vairs ko teikt, tad jāsāk muldēt. Man šī muldēšana ir apnikusi.
elastans
e
ak tu iesikstejusiii Grieta, ir vardi, kas iesaknojas tauta un ja nu vari tad vers ko par labu un nac ar saviem prieklikumiem un ieved mums bauru tautai savu versiju par to ka tad lai sauc to, ko saucam par senu karbonadi
Grieta
G
Varat droši, lai gan nekādu lielu noti tam neredzu! Bet man par gastronomiju nečiviniet - esmu pavāre no 60-tiem gadiem un zinu visu kā sauc. Vīnes šnicele ir tas pats muguras gabals bez kaula, bet cepta tiek triju temperatūru režīmā (ko nez kāpēc nepateicāt) un trīs traukos - citādi kraukšķīga neiznāks.P.S.Ja karbonādei nav kaula klāt -tā vēl nav nāves vaina, citādi ir, ja gaļas vietā izmanto mušmires un pēc tam nosauc tās par karbonādi jeb šniceli.Tad iznāk tā, kā raksta galvgalī.
.
.
nu re, jūs pati atbildējāt, ka tas, ko latvijā sauc par karbonādi vispār nav karbonāde, jo karbonādei klāt ir kauliņš. tas, ko latvijā saprot ar karbonādi, smalkākās valstīs saucas par šniceli, turklāt franču šniceli, jo vīnes šnicele ir kraukšķīga (panēta miltos, apvārtīta rīvmaizē, vārīta eļļā - oriģinālā cūku taukos, bet tajos vairs nevāra). ir vēl desmiti šniceļu variantu. tātad ja var šniceli saukt par karbonādi, kāpēc par karbonādi nevar saukt ceptu panētu sēni?
Grieta
G
Es jau teicu- muļķība ir agresīva. Ja cilvēkam būtu kas smadzenēs, viņš paņemtu svešvārdu vārdnīcu un izlasītu:" karbonāde(fr.carrbonade uz oglēm cepta gaļa...)cepts (...)muguras gabals ar ribiņu" un vairs mušmires kā karbonādes neēstu - katrai lietai virs zemes savs nosaukums un ceptas mušmires ir ceptas mušmires un " par katru vārdu reiz būs atbildi dot" - tā rakstīts Bībelē.Nu lūk, arī jūsu ziņkāre ir apmierināta!
.
.
grietiņ, saulīt, jums ļoti ierobežots un aprobežots redzējums uz dzīvi. kāpēc pēc jūsu domām karbonāde ir tikai tas, kas gatavots no gaļas?
Grieta
G
Pēc jūsu loģikas viss ar panējumu ir karbonāde, arī reņģe.Nu ko, nākas samierināties ar to, ka cilvēka prātam ir robežas, bet muļķībai nekad.
.
.
nāksies vien jums samierināties, ka lielākā daļa tautas šo ēdienu sauc par sēņu karbonādi. tas, redziet ir tāpat, kā lielākā daļa tautas sauc ābolu vīnu par ābolu vīnu, bet pamēģiniet iestāstīt kādam austrietim vai francūzim, ka tas ko mēs te latvijā taisām ir vīns. pat tehnoloģija nesakrīt, bet mēs sakām vīns vīns... un te jums pat panējums ir, ar ko slikta karbonāde?
Grieta
G
Vai tās nevārītās ar' jūs saucat par karbonādēm?Kam jūs te receptes rakstāt - mājās pavārgrāmatu netrūkst, bet tādi zili brīnumi gan nav manīti un baravikas panētas sviestā cepu jau no bērnības, bet nekad nav ienācis prātā tās saukt par karbonādēm, jo kā tad sauks īsto karbonādi - vai par cūkgaļas sēnēm?
Grieta
G
Bet tās jau panējumā ceptas sēnes -tādas zinu nu bērnības un tā var cept gan zivis, maizi,tomātus, bet karbonāde ir cūkgaļas muguras gabals (pie tam ar kauliņu).To pašu, ko iesakāt, var izdarīt arī ar reņģēm, bet nebūs jau reņģu karbonādes. Un , ja arī jūs sēnes pēc garšas no gaļas neatšķirat (cik jums gadu?), nenozīmē, ka sēnes jāsauc par karbonādi.
Smecernieks
S
Skarbi. Vēl trakāk ir ar zaļajām mušmirēm. Indikācijas par saindēšanos parādās tad, kad visi svarīgākie orgāni jau ir čau. Te vismaz ir kāda cerība, meitenīte izglābta utt...
!
!
Tas nav musmires. Tas ir cilvekmires. Un visadu nepazistamu senu lasisana rodas no nabadzibas un badiguma. Lasot pazistamas un drosas senes, eksperimenti nesanak.
Garamgajejs
G
Es ceru, ka divi atlikushie, nelasa shis zinjas....
Toto
T
Arī bērzlapes lasot, jābūt piesardzīgam. Vairāku sugu bērzlapes var cept miltos un olā uzreiz bez vārīšanas, bet ir arī dažas tādas, kas pirms lietošanas jānovāra, lai nesaindētos. Saindēšanās parasti nemēdz būt smaga - var būt vēdergraizes, vemšana un caureja, vēl kādas pāris dienas slikta dūša, tomēr tas ir nepatīkami. Ja neproti labi atšķirt dažādas bērzlapes pēc cepurītes, drošāk tās visas pirms tālākas apstrādes iemest verdošā ūdenī un 5-8 minūtes novārīt. Pēc tam var arī sacept karbonādēs, bet dažiem labāk garšo nevārītas. Protams, cilvēkiem, kuri vispār labi neatšķir bērzlapes no citām lapiņu sēnēm, labāk tās mežā nevākt. Kā cilvēks ar pieredzi sēņošanā var sajaukt pieaugušas bērzlapes ar baltajām mušmirēm, man tomēr nav skaidrs. Ir gadījumi, kad sajauc ar atmatenēm vai saulsardzenēm, bet arī tad parasti ir lasītas nesen izdīgušas sēnes un sēņotājs nav bijis diez ko pieredzējis. Bet ko nu vairs pārmest cilvēkiem, kas bargi samaksājuši par savu kļūdu un jau viņā saulē... lai vieglas smiltis! :(
...
.
jau pirmajā dienā, kad šī ziņa tika publicēta, kāds komonetāros teica, ka par 90% nomirs visi, kas mušmiru karbonādes ēduši....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas