Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mitrofanovs: pēc krīzes ir īstais laiks, kad varam arī piedalīties lēmumu pieņemšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Человек
Ч
Латгалов - около 400 тысяч, а то и больше. По некоторым оценкам, они составляют одну треть от всех латышей.
Человек
Ч
"Interfronte demagoģē. Tad aicinu čigāniem, līviem, lietuviešiem, ebrejiem un citām tautām radīt šādu pieprasījumu, lai Interfrontes mantinieki noslīkst savā Bābelē." - Вы, как всегда, настолько упились своим национализмом, что за деревьями не видите леса. Цыган, литовцев и евреев в общей сложности не более одного процента. А вот, например, латгалы. Они даже и требуют обучения на родном языке - однако такие, как вы, латыши - не позволяют! Вот кто вас и утопит. Латгалы. Только настоящие, такие, как Янис Тутинс, Янис Урбанович, а не те олатышившиеся, что стали большими роялистами, чем сам король.
!
!
"Par kādu valodu prasmi būs lielāka alga pašvaldību ierēdņiem, ārstiem, juristiem, pārdevējiem u.tt.?" Latvijā juristam - par latviešu valodas. Paskaties, kādā valodā ir LR likumi. Un arī angliski nekas no jaunajiem likumiem vai to grozījumiem, bieži pat būtiskā apmērā, nav pieejams. Un visi ES dokumenti ir pieejami nacionālajās valodās. Turklāt, vai tu vispār zini, ko sauc par mazo valodu? Tā ir valoda, kuras lietotāju skaits ir zem miljona. Latviešu valoda neatbilst šādam statusam, un tas nekas, ka angļu valodu pasaulē lieto daudz vairāk miljonu. Puse no tiem tajā tikai buldurē (pidgin English).
!
!
Valodnieki nevis apgalvo, bet tieši otrādi - ceļ trauksmi, jo tādā ātrumā, kādā izzūd valodas šobrīd, pēc, teiksim izcilā angļu valodas speciālista Deivida Kristala domām, tās nekad iepriekš nav izzudušas. Un jums nav taisnība kaut vai tādēļ, ka valoda, kas nonāk internetā, šajā spēlē iegūst jaunas dzīvības, kā SuperMario. Valoda ir identitāte. Ja TU esi gatavs atteikties no savas identitātes, runājot no sociāldemokrātu parodijas piedēkļa, kuru nule nopircis SC, tad tā ir tikai TAVA izvēle. No dzimtās valodas, no kultūras, no pasaules izpratnes neviens saprātīgs cilvēks neatsakās. Turklāt cilvēkam nemaz nevar būt vairākas pirmās valodas. Tikai viena.
Sociāldemokrāts
S
Valodnieki apgalvo, ka pasaulē ir 6000-7000 valodu (skaitlis ir neprecīzs, jo dažkārt grūti atšķirt valodu dialektus no valodām). No šiem valodu tūkstošiem puse izzudīs līdz šī gadsimta beigām. Pasaules dzīves ritmā mazās valodas neiekļaujas - tās nav pieprasītas un labi atalgotas darba tirgū. (Piemēram, kur šodien var izdevīgi izvērsties dzīvē ar lībiešu valodu?) Man patīk "valodu muzejs" Latvijā - glabājam mīļas, vecas lietas, kā atmiņas par pagājušajiem labajiem laikiem. Vai mums, uz atmiņām sēžot, būs arī laba nākotne? Tūlīt sāksies kritika un kaunināšana... :) Emocionāli viss ir saprotams. Bet kādi ir risinājumi? Par kādu valodu prasmi būs lielāka alga pašvaldību ierēdņiem, ārstiem, juristiem, pārdevējiem u.tt.? Ir labi pieprasīt un baudīt svešu prasmi par velti. Bet vai valodu prasme nav vērtīga = neko nemaksā?
argo
a
Jau 20 gadus ir pieprasījums pēc latviešu valodas, tās mācīšanas skolās (visās valsts skolās) un lietošanas saziņā. Tikai nezin, kāpēc šis pieprasījums nespēj tapt nodrošināts. Cerams, ka PCTVL to ņems vērā.
!
!
"Galvenais ir pieprasījums. Ja ir pieprasījums pēc krievu valodas oficiālajā saziņā, mēs to iekļaujam savā programmā - nodrošināsim krievu valodu pašvaldībās, kur pēc tās ir liels pieprasījums. " Interfronte demagoģē. Tad aicinu čigāniem, līviem, lietuviešiem, ebrejiem un citām tautām radīt šādu pieprasījumu, lai Interfrontes mantinieki noslīkst savā Bābelē. Šī doma nav tālu no SC idejas, ka, ja krievu valodu ieviestu saziņā, tad Rīgas Domē pirmo reizi tik un tik gados vecai krievu māmiņai varētu atbildēt un viņu apkalpot krieviski. Līdz šim NEKAD un NEKUR. Un tie ir tādi meli... To sauc par lienošo metodi. Nevis uzreiz BLĀKŠ, vienīgā valoda ir krievu, bet šādi - pa pilienam, pa kabinetam. Te lien ārā tikai Interfrontes āžu kājas.
janka
j
pareizi jau mudaciņš teica - "pēc krīzes" :) Krīzei vēl galu neredz, tā kā jāstāv vien būs pie ratiem.
bubu
b
murgs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas