Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Muižnieks: Visu Latvijai! un SC cenšas profilēties viena uz otras fona

«Abas partijas - Visu Latvijai! (VL!) un Saskaņas centrs (SC) - cenšas profilēties viena uz otras fona. Domāju, šī nebūs pēdējā reize pirms vēlēšanām, kad abas iejauks savos strīdos tiesībsargājošās iestādes, aicinot oponenta darbībā saskatīt nacionālā naida kurināšanu,» piektdien laikrakstam _Diena _saka Nils Muižnieks, LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors.

Jau rakstīts, ka ceturtdien Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs aizsūtīja iesniegumu ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, aicinot sākt kriminālprocesu par Visu Latvijai! pārstāvja Jāņa Iesalnieka bloga ierakstu Diena.lv, kurā VL! pārstāvis, atsaucoties uz J.Urbanoviča teikto intervijā laikrakstam Telegraf par Biškeku, kas būšot Latvijā, ja netiks īstenota viņa programmatiskā valsts attīstības vīzija, aicina Drošības policiju izmeklēt apvienības SC un tās amatpersonu darbības, lai «noskaidrotu, vai tās nav vērstas uz starpetniskas vardarbības izraisīšanas iespējamības izpēti vai pat vardarbības izraisīšanu ar mērķi gāzt Latvijas Republikas pastāvošo varu».

N.Muižnieks Dienai saka, ka nemaz nebrīnās par VL! vēršanos Drošības policijā, aicinot izmeklēt SC it kā veiktās darbības nacionālā naida kurināšanā, «jo etniskā kārts partijai VL! ir vienīgā, ko izspēlēt». Viņš arī neesot dzirdējis, ka viņiem būtu, piemēram, nopietna rīcības programma ekonomikā.

«VL! un tēvzemieši ir metušies kopā, lai kopīgi pārvarētu 5% barjeru. Man nav īsti izprotama Urbanoviča retorika - lasīju to interviju, kurā viņš draud Latvijai ar Biškekas variantu. Tā ir dīvaina,» spriež N.Muižnieks, kuram ir zināma pieredze ekstrēmo grupējumu pētīšanā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas