Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Munkevics aicina nepolitizēt konkursu "Jaunais vilnis"

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics uzskata, ka jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" pilsētai ir nepieciešams arī nākotnē, kā arī viņš nesaredz neko sliktu tajā, ka pasākumu apmeklē Valsts prezidents.

Jūrmalas mērs intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" norādīja, ka nevajadzētu pasākumu politizēt: "Prezidents, cik es zinu, vienmēr šajā pasākumā bijis kā vienkāršs klausītājs. Kādēļ gan viņam šo pasākumu vajadzētu kaut kā politizēt. Manuprāt, pašlaik ļoti daudzi "Jauno vilni" mēģina politizēt, cenšoties pierādīt, ka līdz ar šo pasākumu Latvijā palielinās Krievijas ietekme. Man šis skatījums ir pavisam cits - pasākuma organizatori šeit vienkārši taisa šovu. Un ja reiz šeit tiek taisīts šovs, kādēļ gan kāda amatpersona to nevarētu skatīties klātienē?"

Munkevics arī atzina, ka pilsētai tiešu labumu "Jaunā viļņa" norise nedod.

"Pilsētai kā tādai tas neko jūtamu klāt neatnes, jo nodokļu iekasēšanas sistēmai nav tiešas saiknes ar šo izklaides pasākumu. Mēs nevaram precīzi pateikt, ka gadījumā, ja tūrists atbrauc uz Jūrmalu, iztērē 10 latu, jau pēc mēneša viens lats iekritīs pilsētas kasē. Pašvaldība no pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem var iekasēt iedzīvotāju ienākuma nodokli, savukārt, ja kādas Jūrmalas kafejnīcas apkalpotājs dzīvo Rīgā un Jūrmalā tikai strādā, viņa samaksātie nodokļi no pilsētas aizplūst. Jautājums ir arī par uzņēmēju godaprātu - vai visiem, piemēram, kafejnīcā nodarbinātajiem cilvēkiem ir darba līgumi un vai kafejnīcas īpašnieki uzrāda visus rēķinus," klāstīja mērs,

Pēc viņa teiktā, krietni svarīgāks šajā ziņā ir uzņēmēju noskaņojums - vai tie spēj samaksāt ienākuma un nekustamā īpašuma nodokļus: "Svarīga ir atmosfēra - cilvēki jūt, ka nemaz tik traki nav, ir vasara, notiek festivāls, un tūristi joprojām brauc uz Jūrmalu. Ticiet man, ja nebūtu "Jaunā vilļņa", cilvēki to sajustu."

Viņš arī ir pārliecināts, ka tie uzņēmēji, kas strādā apkalpojošajā sfērā, piemēram, viesnīcnieki, taksometru kompānijas, kafejnīcas un restorāni, ik gadu ļoti gaida "Jauno vilni", kas ir lielākais pilsētas vasaras pasākums.

Munkevicu arī neuztrauc fakts, ka pasākums pēc savas būtības ir krievisks. "Jāņem vērā, ka šie cilvēki uz šejieni atbrauc, lai taisītu šovu Krievijas televīzijām. Viņi to taisa tā, lai šis šovs patiktu Krievijas auditorijai. Vai tas ir iemesls, kā dēļ mums vajadzētu atteikties no "Jaunā viļņa"? Diez vai. Mums kā pašvaldībai svarīgākais ir tas, ka Krievijas televīzijas safilmē gan šo, gan citus pasākumus, piemēram, "Jurmaļinu" un KVN, un visu gadu tos pārraida savās televīzijās, visu laiku pieminot Jūrmalu. Tādējādi visā bijušās PSRS teritorijā, kur vien rāda šos raidījumus, tiek netieši reklamēta Jūrmala," viņš pastāstīja.

Savukārt uz jautājumu, kurš no Krievijas popmūzikas izpildītājiem viņam patīk visvairāk, mērs bija izvairīgs.

"Man šajā pasākumā visvairāk saista jauno izpildītāju konkurss. Tomēr kopumā viss pasākums laika gaitā mainās. Arī konkursa organizatori cenšas, lai šis pasākums neizskatītos pārāk krievisks. Viņi pasākuma programmā ir iekļāvuši gan pasaules hitu vakaru, gan piesaistījuši populāras rietumu mūzikas zvaigznes. Tomēr es jau teicu, ka pamatā šis konkurss ir domāts Krievijas televīzijām. Tās arī vislabāk zina, kādai ir jāizskatās šai precei. Tāpēc šajā pasākumā ir plaši pārstāvētas krievu estrādes zvaigznes, kuras gan pasākumā dzied fonogrammas. Pasākuma otrā daļa - jauno dziedātāju konkurss - ir ļoti augstā līmenī. Latvijā šāda nopietna konkursa nav, un to nekādā ziņā nevar salīdzināt ar tām "fabrikām" kuras mums te bija. Šajā konkursā dalībnieku atlase tomēr ir ļoti nopietna. Tā dalībnieki tiek izvēlēti no dažādām valstīm, un krievu dziesmas to repertuārā izskan pa retam. Līdz ar to, kā jau teicu, konkursa organizētāji cenšas panākt, lai šis pasākums nebūtu tik krievisks," pavēstīja mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas