Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Munkevics cer tiesā pierādīt savu nevainību

Par spīti tam, ka Jūrmalas tiesa trešdien kārtējo reizi atlika krimināllietas izskatīšanu, kurā Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas) un Normunds Pīrants apsūdzēti par kukuļdošanu, Munkevics joprojām cer, ka tiesā viņam izdosies pierādīt savu nevainību. 

Bijušais kūrortpilsētas mērs norādīja, ka viņa pozīcija šajā kriminālprocesā ir saglabājusies nemainīga kopš pērnās vasaras - nekādus kukuļus viņš nevienam neesot devis.

Munkevics cer, ka tiesa lietas apstākļus izvērtēs no visiem aspektiem, nevis tikai subjektīvi, tāpēc izredzes uz attaisnojošu spriedumu, pēc viņa domām, ir pietiekamas. 

Jautāts, kā viņš uztver faktu, ka tiesa lietas izskatīšanu atkal atlika, Munkevics atbildēja, ka viņam gribētos, lai lieta tiek iztiesāta iespējami ātrāk, tomēr dažas nedēļas jau neko nemainīšot.

Tiesas atlikšanas iemesls trešdien bija otra apsūdzētā- Normunda Pīranta veselības problēmas. Pēc viņa advokāta Laura Matisāna teiktā, Pīrants jau novembrī esot guvis traumu, kas varētu būt saistīta ar viņa pašreizējām veselības problēmām. Atbildot uz jautājumu, vai patiesa ir neoficiāla informācija, ka Pīrants esot saņēmis sitienu pa galvu, advokāts uzsvēra, ka nekādi komentāri saistībā ar klienta gūto traumu netikšot sniegti.

Prokurore Velta Zaļūksne lūdza tiesu uzdot Valsts veselības inspekcijai izvērtēt Pīrantam izsniegtās darba nespējas lapas pamatotību. Valsts apsūdzības uzturētāja norādīja, ka viņai ir aizdomas par apzinātu lietas izskatīšanas novilcināšanu. 

Kā ziņots, Pīrants kopā ar Munkevicu tika aizturēti 2010.gada 18.maija vakarā kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. Kukulis esot piedāvāts partijas "Jaunais laiks" deputātei Ivetai Blauai. Divas dienas vēlāk, 20.maijā, abi aizturētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Munkevicu tiesa pret 50 000 latu drošības naudu no apcietinājuma atbrīvoja pērn augusta sākumā, bet Pīrants pret 40 000 latu drošības naudu brīvībā tika izlaists septembra vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas