Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mūrniece lūdz sākt kriminālprocesu pret Apini

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība) uzrakstījusi iesniegumu prokuratūrai, kurā lūdz sākt kriminālprocesu par Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidenta Pētera Apiņa izteikumiem "Neatkarīgajā Rīta avīzē", pavēstīja ministres padomniece Kristīne Liepa."Esmu no daudziem avotiem dzirdējis, ka Latvijā tiekot nelegāli ražotas cigaretes, iespējams, uz tām pašām iekārtām, ar ko kādreiz House of Prince ražoja Elitu.

Un iespējams, šīs ražotnes savu produkciju izplata tieši caur vairumtirgotājiem. Bet to nevar paveikt bez policijas pieseguma. Dievs dod, lai man nebūtu taisnība, ka ar tabakas ražošanas piesegumu bija saistāma agresija, ar kādu atpakaļ amatā tika bīdīta Linda Mūrniece," tā intervijā laikrakstam teicis P.Apinis.Viņš arī izteicies, ka "liela daļa muitnieku, robežsargu un policistu patiesībā nevis apkaro kontrabandu un nelegālo ražošanu, bet gan to piesedz".L.Mūrniece pieprasa P.Apinim nekavējoties atsaukt viņa publiski pausto apmelojošo informāciju. Viņa uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam aicināt P.Apini sniegt viņa rīcībā esošo informāciju policijas darbiniekiem.

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības (LIDA) vadītājs Armands Augustāns norāda, ka LIDA vairākkārt aicinājusi iedzīvotājus vērsties tiesībsargājošās institūcijās, masu medijos vai arodbiedrībā, ja tiem ir zināmi konkrēti fakti par deputātu, ministru vai amatpersonu negodīgu rīcību.

"P.Apinis, savulaik būdams Ministru prezidenta Valda Dombrovska ārštata padomnieks veselības jautājumos, visu šo laiku klusēja. Tikai tad, kad P.Apinis zaudēja padomnieka krēslu, viņš nāk ar skaļu paziņojumu, kuram nav ne kādu apstiprinājuma, tādējādi graujot Iekšlietu ministrijas, policijas, robežsardzes, muitnieku reputāciju," komentēja A.Augustāns.

Viņaprāt, šāda "ilgstoša klusēšana liecina par P.Apiņa negodīgu rīcību, jo viņam bija visas iespējas par baumām informēt ja ne tiesībsargājošas institūcijas, tad LIDA, kura atbilstoši rīkotos," viņš teica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas