Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mūrniece: noziegumu skaits samazinās

Valsts policijas informācija liecina, ka šī gada pirmajos divos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaits samazinājies par 14,15% jeb 1 348 gadījumiem. Vislielākais samazinājums skar kriminālpārkāpumus, kas šogad reģistrēti par 21% mazāk.

"Gada pirmie divi mēneši iezīmē pozitīvu tendenci par spīti ekonomiskajai krīzei un bažām par strauju kriminogēnās situācijas pasliktināšanos. Lai arī ekonomiskās grūtības ir atstājušas savu ietekmi, drošības situācija valstī ir stabila," uzskata iekšlietu ministre.

Salīdzinot ar analogu periodu pērn, par 15% jeb 1 290 gadījumiem šī gada pirmajos divos mēnešos samazinājies uzsākto kriminālprocesu skaits.

Nozares ministre Linda Mūrniece (JL) uzskata, ka tas statistika liecina, ka pērn veiktās strukturālās reformas ir bijušas pareizas un nav destabilizējušas drošības situāciju valstī. Reformu laikā maksimāli centāmies pasargāt tos policistus, kas strādā uz ielas un izmeklē noziegumus, uzsver L.Mūrniece.

Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsa preventīvajiem pasākumiem, lai novērstu laupīšanas gadījumus mantkārīgiem nolūkiem. Ministre aicina arī iedzīvotājus domāt par savu personīgo un īpašuma aizsardzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas