Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Mūrniece: sabiedrībai ir tiesības zināt valsts sektorā strādājošo algas

Publiski pieejamie dati par Valsts policijā strādājošo atalgojumu ir informācija, kuru sabiedrībai ir tiesības zināt, tāpat kā jebkura valsts sektorā strādājošā atalgojumu, uzskata iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Tā saucamā 4ATA publiskotie dati ar atalgojumu policijā apstiprina, ka tieši pēc ministres rīkojuma veiktas būtiskas reformas par algas samazinājumu visā iekšlietu sistēmā, norāda L.Mūrniece. Turklāt reformas īpaši skāra centrālo aparātu un vadības atalgojumus.

Jau ziņots, ka Neo no 4.Atmodas tautas armijas šodien publicējis trešo dokumentu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS). Saraksti nosaukti policijas struktūru vārdos - gan rajonu policijas pārvaldes, gan pašvaldību policijas, kā arī Latvijas Policijas akadēmijas. Sarakstos pavīd arī Nacionālo Bruņoto Spēku Militārās policijas vārds.

Iekšlietu ministre norāda, ka sabiedrības interešu aizstāvībai, kuru kā savas darbības motivāciju min 4ATA, jānotiek saskaņā ar valstī esošo likumdošanu. «Šīs apvienības aktivitātes nevar kļūt par precedentu līdzīgiem gadījumiem, kad mērķa vārdā tiek meklēti attaisnojumi iespējami pretlikumīgām darbībām. Šobrīd primāri jākoncertē visi spēki, lai konstatētu, kā datu noplūde bija iespējama un jādara viss, lai šādas situācijas nākotnē neatkārtotos,» saka L.Mūrniece.

L.Mūrniece uzskata, ka publiskotie dati un to izmaiņas 2009.gada martā parāda sāpīgos lēmumus, kas tika pieņemti, ministrei stājoties amatā.

«Atalgojuma samazinājums notika pēc iepazīšanās ar skaudro situāciju iekšlietu sistēmā. Tā kā gandrīz 300 policisti bija palikuši vispār bez jebkāda finansējuma 2009.gadam, mums nebija citas izejas, kā pieņemt lēmumu par atalgojuma izmaiņām, kas tika proporcionāli attiecināts uz visiem darbiniekiem, neatkarīgi no ieņemamā amata,» saka L.Mūrniece.

Viņa īpaši uzsver, ka informācija par Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku atalgojumu ir Rīgas domes kompetence, jo šī struktūrvienība nav ministrijas pārraudzībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Ivetas Kažokas rakstu "Neo pagaidām vēl nav pārkāpis sarkanās līnijas" lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas