Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mūsā konstatēts plašs naftas piesārņojums, kas ticis līdz Lielupei

Piektdien Mūsas upē konstatēts ievērojams dīzeļdegvielas piesārņojums aptuveni 6 kilometru garumā, kas sākas Ceraukstes upītē (arī aptuveni 6 kilometru garumā), Piesārņojums jau ticis līdz Lielupei pie Bauskas. Sestdien glābēji Lielupē uzstādīs bonas. Kā Dienu informēja Valsts Vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Valērijs Gabrāns, iemesls ir nelegāls pieslēgums naftas vadam, kā dēļ visa ūdens virsma ir klāta ar plānu naftas plēvīti.

Pēc viņa teiktā, dīzeļdegvielas un ūdens maisījums izplatījies tūkstoš kvadrātmetru platībā Ceraukstes upes palienā. Naftas produktu savākšanu apgrūtina palu laiks, tādēļ palienā nav iespējams iebraukt tehnikai un visi savākšanas darbi tiek veikti “ar rokām”, stāsta Gabrāns.Piesārņojuma vietā strādā uzņēmuma _Venteko _darbinieki, kuri piektdienas vakarā vēl mēģināja novērst noplūdes cēloni un savākt izplūdušo dīzeļdegvielu. Naftas vads pieder uzņēmumam _Lat Ros Trans. __Venteko _naftas produktu savākšanu turpinās arī sestdien.

Pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka Aināra Penča teiktā, ugunsdzēsēji piesārņojuma savākšanā varētu iesaistīties tikai sestdien no rīta. «Neviens mūsu palīdzību vēl nav lūdzis, taču informācija par šo gadījumu mums ir, tāpēc paši veicam izlūkošanu,» saka A.Pencis. Pašlaik ugunsdzēsēji gatavo bonas un veic citus sagatavošanās darbus. Taču reāli glābēji uz notikuma vietu došoties pēc tam, kad tiks paziņots par piesārņojuma apmēriem. Uzņēmums LatRosTrans, pie kura naftas vada notikusi nelikumīgā pieslēgšanās, sestdien no rīta ar helikopteru apsekos vietu un ziņos par piesārņojuma apmēriem. «Tad arī zināsim, vai un kurp doties,» saka A.Pencis. Viņš arī norāda, ka uz vieta strādājošie Venteko ziņojuši, ka Ceraukstes upītes palienā naftas noplūde, iespējams, notikusi jau pirms nedēļas. Kad lietus to pārpludinājis, piesārņojums nokļuvis upē.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas