Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nākamais prezidents būs Egils Levits

Ar 61 balsi "par" un 32 balsīm "pret" par nākamo Latvijas Republikas Valsts prezidentu ievēlēts Egils Levits. Kopumā par no urnas izņemti 95 biļeteni, bet par derīgiem atzīti 93. Par nederīgiem atzīti ZZS pārstāvju - ekspremjera Māra Kučinska un bijušās veselības ministres Andas Čakšas - iesniegtie biļeteni. Levita konkurents Didzis Šmits saņēma 24 balsis "par", bet pret Šmitu balsoja 69 parlamentārieši. Vismazākais atbalsts bija tiesībsargam Jurim Jansonam - viņu atbalstīja 8 deputāti, bet pret bija 85.

Šīs bija pirmās Valsts prezidenta vēlēšanas Latvijā, kur prezidents ievēlēts atklāti. Latvijas sabiedrībai ir iespēja iepazīties, kā balsojis katrs no parlamentāriešiem.

Top komentāri

inga
i
Beidzot! No sirds priecājos, ka beidzot Latvija atkal varēs būt līdzvērtīgs spēlētājs pasaules arēnā, ka nebūs jājūtas kā apmulsušam bērnam blakus lielajiem brāļiem, ka visas 3 Baltijas valstis pārstāv spēcīgas harizmātiskas personības. Dievs, svētī Latviju.
Itamars Toledano
Zvirbulēns cer, ka Lembergu ievēlēs, un ka no asiņainā laupījuma arī turpmāk varēs BAROTIES. Veltas cerības, jo KATRAM no Dieva nolikts laiks, un laupīt varēs ellē turpināt, bet latviešiem - GODA vīrs par prezidentu, kas debesu dāvināts! Aleluja un Shalom!
Kika
K
BRAVO! BEIZOT Latvijai bus izcils Prezidents. Nelieši, pamuļķi un okupantu pecteči paniko
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas