Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nākamgad prezidents vizītēm plāno tērēt līdz 320 000 latu

Valsts prezidents Valdis Zatlers vizītēm plāno tērēt ne vairāk kā 320 000 latu, pavēstīja prezidenta preses dienestā.

Prezidenta kancelejas budžets nākamgad ir 2,29 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar 2007.gadu ir par 43% jeb 1,74 miljoniem latu mazāk. Visvairāk budžets samazināts tieši 2009.gadā, kad to, salīdzinot ar 2007.gadu, apcirpa par 37% jeb 1,51 miljonu latu.

Tā kā kopējais finansējuma apmērs samazināsies, arī prezidenta izejošajām, kā arī ienākošajām vizītēm atvēlēs mazāk līdzekļu nekā šogad. Kanceleja prognozē, ka vizītēm izlietos ne vairāk kā 320 000 latu.

Šogad kanceleja vizītēm ieplānoja 370 000 latu, taču līdz rudenim bija iztērēts mazāk, nekā sākotnēji plānots. Tomēr pagaidām preses dienestā nevarēja pateikt, cik daudz līdzekļu izdevies ietaupīt uz vizīšu rēķina, atbildi solot tikai janvāra sākumā.

Prezidenta ārlietu padomnieks Andris Pelšs atzina, ka nākamgad vizītēm ieplānoti mazāki finanšu līdzekļi, taču viņš pauda pārliecību, ka saturiski prezidenta vizītes no tā necietīs.

Lai iekļautos samazinātajā budžetā, kanceleja plāno ievērot līdzīgus taupības pasākumus kā 2009.gadā.

"Turpināsim taupīt uz preču un pakalpojumu iegādēm, tostarp sakaru pakalpojumiem, transportu uzturēšanu un remontu, biroja preču un inventāra iegādi, degvielas iegādi, kā arī reprezentācijas izdevumiem. Tāpat kā šajā gadā, taupīsim uz ārvalstu vizīšu izdevumiem, iespēju robežās samazinot lidojumu un dzīvošanas izmaksas," paskaidroja preses dienestā.

Jau vēstīts, ka līdz septembrim prezidenta ārpolitiskās darbības nodrošināšanai izlietoti 121 260 latu, kas ir par aptuveni 42% mazāk, nekā plānots. Izdevumus izdevās samazināt, atsakoties no čarterreisu pakalpojumiem, kā arī izvēloties lētākas viesnīcas delegācijas pārstāvjiem.

Ziņots arī, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem 2010.gadā līdzekļus prezidenta ārvalstu vizīšu nodrošināšanai nav plānots atsevišķi izdalīt. Līdz šim finansējums ārvalstu vizītēm tika paredzēts Aizsardzības ministrijas budžetā, bet nākamgad ārvalstu vizītes pilnībā tiks nodrošinātas prezidenta kancelejas budžeta līdzekļu ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas