Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nākamgad varētu slēgt deviņas neatliekamās palīdzības slimnīcas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kdfs
k
SITUĀCIJA UZ ŠO BRĪDI: VECĀKA GADAGĀJUMA CILVĒKI NOMIRST MĀJĀS, JO LĪDZ SLIMNĪCAI NEMAZ NETIEK UN NEVAR ATĻAUTIES TIKT LĪDZ VALMIERAI JA PIEMĒRAM CĒSU SLIMNĪCU SLĒDZ, BET JAUNIE ROK KAPU PAŠI UN LEC IEKŠĀ DZĪVI. Visi lielie bļāvēji ka krievi mūs iznīcināt gribēja, jā gribēja, bet paši mūsu latviešu 100 gudrie to darīs vēl nežēlīgākā veidā.
Anna
A
Nekādi nevaru saprast – no kadiem apsvērumiem vai arī matemātiskiem aprēķiniem, vara sākumā viena slimnīcas remontē, un pēc tam slēdz, bet citas tiek vienkārši aizvērtas bez paskaidrojuma, vai, vienkārši, izskaidrojot to ar līdzekļu trūkums veselības aprūpei. Šadas situācijas nedrīkst un nevar būt jau pēc pašas definīcijas. Patiesība, ja pati vara ir adekvāta. Bet ja nav, tad kāpēc tā vēl joprojam ir vara? Sabiedrībai ir jāstradā un jānes ienākumus Valsts kasē. Līdz ar to ienākumi - un tiem obligāti ir jāeksistē un eksistē - vara izdalā līdzekļus izglītībai, veselības aprūpei, kultūrai, sociālai palīdzībai maznodrošinātiemm un tā tālāk. Ja cilvēki valsti nestradā, nerada materiālas (garīgās) vērtības un nenes ieņēmumus, tad vainīgā, pirmkārt, ir sistēma pati par sevi. Šajā gadījumā tai ir jātaisā revīziju, pārskatīt prioritātes un obligāti jāvirzās uz priekšu. Galvenais ka mēs neesam pirmie un līdzīgā darba pieredze pasaulē ir. Un mums vēl ir prezidents, ārsts pēc profesijas. Lai viņš joprojām būtu vesels - godīgi - un beidzot atcerējos, ka viņš ir ne tikai ārsts, bet arī prezidents. Vai viņam , kā bijušām klīnikas direktoram, nav skaidrs, ka piešķirta veselības aprūpei nauda, tiek izzagta. Agrāk arī zaga, bet kaut ko, tomēr, atstāja. Un tagad ārste ar OMON (Bauska), lobē vietējo farmaloģisku oligarhu intereses, kur arī aiziet lielākā lai zālem piešķirto līdzekļu daļa. Kopumā rūpējas par visiem, izņemot pašu tautu. Slimnīcu, tāpat kā skolu un bērnudārzu ir jābūt tieši tik, cik ir pieprasīts sabiedrībā. Un nedrikst piemērot to saskaņā ar esošo budžetu, vēl jo vairāk tādēļ ka ar to ir problēmas. Kā varēja būvēt Gaismas pili, ja s nav pietiekami daudz naudas ārstēšanai? Nevarat tikt galā ar zagliem no medicīnas, nevarat nodrošināt tautai cienīgu dzīvi? Dodiet vietu tiem, kas to var izdarīt.
Tā gan
T
Kas tur ieminējās, kad šito ieteica par ministru, ka nu medicīnai pie mums būs beigas? Tā arī būs!
ihaha
i
Kas taa par neatliekamo paliidziibu, kas atbrauc peec 40 min? Neatliekamaa paliidziiba jaanodroshina 10-15 minuushu laikaa - vismaz 80-90% iedziivotaaju.
Ieva
I
Ulmaņlaikus piesaukt nevajaga, jo toreiz nebija ne to zāļu, ne to iespēju, tāpēc ārstēšana, pareizāk tā pati gulēšana (vairumā gadījumu) maksāja kapeikas.
Ieva
I
Jā, budžets Rīgai tiek lielāks, taču neaizmirsti, ka tur brauc arī no laukiem, patiesībā ļoti cītīgi brauc, jo, piemēram, tantukam neviens nav pateicis, ka mazākā pilsētā viņai bruku operēs dakteris, bet universitātes slimnīcā arī students var trāpīties...Rīgā ir arī labas lietas, piemēram, tie paši krūts slimību centri. Lielākā daļa onkoloģijas, praktiski visa transplantoloģija, liela daļa angioplastijas arī atrodas Rīgā....
Ieva
I
Fakts, dakterīši vēl arvien sapņo par regulāru fluorogrāfiju, situāciju, kad dāmas vispār ne pie viena ārsta nevarēja tikt, ja nebija apmeklējušas ginekologu....
Ieva
I
Nepildīsies jau, lai ko aizslēgtu....
Ieva
I
Nu ir par daudz, taču tas nenozīmē, ka vienkārši jānogriež palīdzība. Nopērc, piemēram, lauku medmāsiņām visurgājējus- lai brauc un aprūpē mājās tos daudzos, kas slimnīcā guļ tieši tāpēc, ka mājās nav neviena, kas parūpēsies....Vai arī transportu, lai lielās slimnīcas un socdienesti (par valsts piešķirtu naudu) iepērk: tiklīdz slimajam pastāvīga mediķu klātbūtne nav vajadzīga, viņu nogādā mājās, un pie vajadzības gan produktus atved, gan uz pārsiešanu aizved.
Ieva
I
Ja īstie pateiks, pamatojums vienmēr atradīsies, lai gan piemērus tam, kā Vienotības valdība pamatojumus taisa, jau tagad var atrast.
Ieva
I
Tu savā komentārā skaidri pateici, ka Vienotības valdību ir par ko vainot, jo attīstības plāna nav, vēl aizvien ne, lai gan Lācis jau kādu laiku tronī kā apsēdies. Taču krēsls pie sēžamvietas pielipis tik cieši, ka nevar pat formāli izteikt pārmetumus par, piemēram, VM izšķērdēto naudu.
!
!
Sledzot slimnicas, vairak mirs. Bus liela slodze tur, kur vadataji no pusLatvijas vedis visus. Bet algas tur lielakas tadel nebus. Esi sveikts, haoss!
daarta
d
Ne jau Vienotība viena vainojama pie tā, ka tagad pilna pakaļa ar sūdiem un tie jau krietnu laiku vairs ārā nenāk. Atcerēsimies, kas tad tie bija par visu gudrajiem mediķiem pirms pieciem gadiem, kuri sāka bīdīt šo vislatvijas globalizācijas lietu neatliekamajā medicība.. tak` Tautas Partijas pulciņš tas bija.. Pats trakākais ir tas, ka valstī vēl līdz šim, jau 20 gadus nav valsts attīstības plāna, ne ekonomiskā, ne stratēģiskā, ne neatliekamās medicīnas, nekautkāda cita. Kādu lauku mašinērija ritēja ierastajās padomju laiku sliedēs, tikai kāds pa vidu visu, ka varēja, to izzaga. Un tagad ir Lielais Čuš...
Vesela
V
Un arī tā reiz bija: 1984.gada nogale bija sniegiem bagāta. Arī 30.decembra vakarā, kad jauno māmiņu Inetu vajadzēja vest no Grobiņas uz Priekules slimnīcu, visu laiku krita lielas pārslas, tāpēc braukšana ar "Moskviču" bija stipri apgrūtināta. Aizbraukuši Priekulē, uzzinājām, ka visās rajona un Liepājas slimnīcās ir karantīna un arī dzemdētājas nepieņem. Mums ieteica braukt uz Skrundu kaimiņu rajonā vai Skodu Lietuvā,,, Toreiz vai ik mazā pilsēti'mā bija sava slimnīca...
Vesela
V
Kā 20. un 30. gados varēja pastāvēt Talsu, Sabiles un Valdemārpils slimnīcas, kad valsts ieņēmumi no nodokļiem bija daudz zemāki (lielākā daļa iedzīvotāju nodarbojās ar lauksaimniecību, kas bija minimāli aplikta ar nodokļiem) un pelnīja galvenokārt no eksporta un tirdzniecības?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas