Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nākamnedēļ sāksies astronomiskais rudens

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Paija
P
Mans dievišķais rudens. Super! Rudeņos es atdzimstu.
zivs
z
Spēcīga ziņa .kas būtu ja anonīmie astronomi nebūtu to paziņojuši?
astrolab
a
Astronomija, būdama eksakta zinātne, stāsta, ka 21 septembrī un 21 aprīlī uz Zemes vērojama ekvinokcija jeb dienas un nakts ilguma vienādība. Par tādu emocionālu un relatīvu jēdzienu kā gadalaikiem, pavasari vai rudeni gan astronomija neko daudz neinteresējas.
Quantenmechaniker
Q
Par saulgriežiem un ekvinokciju skat. Ljas Padomju enciklopēdijā. Uikipedijā skat. Equinox. Bet te būs speciāli priekš. ģermanofīļiem. Eine Sonnenwende oder Sonnwende (lat. Solstitium, griech. ἡλιοστάσιον Heliostásion, beides „Stillstand der Sonne“) findet zweimal im Jahr statt. Zur Sommersonnenwende - auf der Nordhalbkugel der Erde am 21. Juni - erreicht die Sonne ihren mittäglichen Höchststand über dem Horizont, während der Wintersonnenwende am 21. oder 22. Dezember den mittäglichen Tiefststand über dem Horizont.
Senais>Quantenmechaniker
S
Garais nik, maldāties Jūs. ------------------------------------------------------ ---- Rudens saulstāvji (un tā tieši) ir brīdis, kad Saule lec tieši Austrumos un riet tieši Rietumos. Diena un nakts ir vienādi garas. Gada astoņposmu ciklā tie ir Pavasara Saulstāvjiem pretējie svētki. Nosaukuma varianti ģermāņu cilmes valodās, kas spriežot pēc Jūsu nika Jums var interesēt: Mabon, Mabonad, Mabonadh, Herbstfest, Weinfest, Erntefest, Herbst-Tagundnachtgleiche, Alban Elued, Harvest, Winter Finding.
Quantenmechaniker
Q
Laiku ap 23.septembri mēdz dēvēt par rudens saulstāvjiem, jo saule stāv līdzsvarā, / Kļūdains apgalvojums. Lūdzu redakciju iepazīties ar vārda SAULSTĀVJI nozīmi un kļūdu izlabot. Saulstāvji ir saulgrieži, un tie ir ziemā un vasarā, bet ne rudenī vai pavasarī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas