Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Nakts Igaunijā aizritējusi mierīgi, Somijas premjers paudis atbalstu

Pagājusī diennakts Igaunijā aizritējusi mierīgi, naktī kopumā Tallinā un Tartu policija aizturējusi pussimts cilvēku alkohola reibumā. Naktī uz 1.maiju Igaunijā ar iedzeršanu un svinēšanu pilsētas ielās tradicionāli atzīmē Valpurģu nakti.

Vēl vakar vakarā atbalstu Igaunijai paudis Somijas premjerministrs Mati Vanhanens norādot, ka Krievijas prasība Igaunijas valdībai atkāpties no amata ir nevietā un Somijai un Eiropas Savienībai ir jāaizstāv Igaunija pret šādām prasībām, ziņo Postimees Online.

Savukārt Igaunijas tieslietu ministrs Reins Langs paziņojis, ka Igaunijas interneta mājas lapu serveriem tiek uzbrukts no Krievijas datoriem. Pēdējo divu dienu laikā ir novēroti mērķtiecīgi uzbrukumi Igaunijas valsts iestāžu serveriem un datu pārraides tīkliem nolūkā paralizēt to darbu.

Igaunijas policijas Ziemeļu prefektūra pirmdien izdevusi rīkojumu, ka Tallinā un to ietverošajā Harju apriņķī līdz 11.maijam aizliegta publisku pasākumu rīkošana. Vakar pēcpusdienā Tallinas karavīru kapos tika atklāts pārvietotais Bronzas karavīrs. Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips ir atcēlis agrāk norunāto tikšanos ar bijušo Vācijas kancleru Gerhardu Šrēderu, kurš kritizējis pieminekļa pārvietošanu.

Kopš pirmdienas Igaunijā uzturas Krievijas Valsts domes delegācija Vienotās Krievijas pārstāvja Nikolaja Kovaļova vadībā. Delegācijai bijusi saspringta saruna ar Igaunijas parlamenta pārstāvjiem, taču uz preses konferenci Igaunijas Ārlietu ministrijā krievu deputāti neieradās. Delegācijas mērķis ir iepazīties ar situāciju uz vietas, taču jau pirms izbraukšanas Maskavā N.Kovaļovs paziņoja, ka Igaunijas valdībai jāatkāpjas. To pašu delegācijas pārstāvji turpināja pieprasīt arī preses konferencē Krievijas vēstniecībā Tallinā.

Otrdien Krievijas pārstāvji apmeklēja Bronzas karavīru un pauda viedokli, ka piemineklis bijis sazāģēts un pēc tam atkal salikts kopā. To noliedz Igaunijas puse. Deputāti negaidīti apmeklējuši arī Tallinas ostas termināļus, kur turēti aizturētie nemiernieki, taču viņiem nav izdevies atrast asins plankumus tualetēs, ziņo Postimees Online.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas