Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nakts sēņošanas čempionāts pulcē vairāk nekā 100 dalībniekus

Pasaules Dabas Fonda rīkotais 7.Nakts sēņošanas čempionāts šogad pulcēja vairāk nekā 100 dalībniekus, liecina rīkotāju publicētā informācija.

Kā vēstīts Pasaules Dabas Fonda interneta lapā, sabraukušās komandas pēc iesildīšanās kopā ar Robertu Gobziņu un čigānu ansambli Bagan Roma devās 40 hektāru lielā sēņošanas poligonā. Sēņošana ilga 1,5 stundas. Pēc sēņošanas pasākuma dalībniekus priecējusi grupa Oranžās brīvdienas, bet pasākums turpinājās ar visu dalībnieku sagatavotā Nakts sēņu karoga svinīgo pacelšanu.

Rīkotāji uzsver, ka pasākuma galvenais mērķis nav sēnes svērt un mērīt, bet gan sajust un izbaudīt dabas – un jo īpaši meža – burvību naktī, būt kopā un sniegt savu atbalstu dabas aizsardzībā.

Tāpēc pie videi draudzīgām balvām tikušas visas atbraukušas komandas.

Žūrija Pasaules Dabas Fonda direktora Uģa Rotberga vadībā izraudzījusies arī piecas komandas, kas īpaši izcēlās ar saviem tērpiem, salasīto sēņu groziem vai attieksmi sēņošanas poligonā. Piemēram, nominācijā "Pūces acs" balvu saņēma VMD Konsultāciju pakalpojumu centra komanda. Nominācijā "Kopenhāgenas vēstneši" balvu ieguva komanda Mērijas Popinsas - Pasaules Dabas Fonds atgādina, ka šogad decembrī Kopenhāgenā notiek svarīgā ANO galotņu tikšanās, kuras mērķis ir pieņemt jaunu vienošanos, lai samazinātu klimata izmaiņas. Apbalvojums "Magnētiskais grozs" piešķirts SIA Arctic Paper komandai, kura salasījusi visvairāk sēņu.

Šogad Nakts sēņošanas čempionāta dalībnieki tika lūgti ierasties kāda lidojoša dzīvnieka vai auga kostīmā. Kostīmi bija krāšņi un nominācijā "Sparīgākie spārni" par sparīgākajiem tika atzīti reklāmas aģentūras Mooz darbinieki. Otrs apbalvojums par izciliem kostīmiem un nominācija "Dabas krāšņums" tika piešķirts komandai Burkānu Armāda.

Līdzekļi, kas tika iegūti no dalībnieku iegādātajām sēņošanas licencēm un pasākuma laikā savāktajiem ziedojumiem, tiek veltīti Pasaules Dabas Fonda darbam Latvijā – projektiem Baltijas jūras un meža aizsardzībā un lielo savvaļas zālēdāju atgriešanai Latvijas dabā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas