Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

NATO karakuģi aiztur pirātus, bet spiesti atbrīvot

NATO karakuģiem izdevies novērst Somālijas pirātu uzbrukumu Norvēģijas tankkuģim un aizturēt pirātus, taču drīz vien viņi tika atbrīvoti, jo pašlaik nav likumu, kas ļautu tiesāt pirātus. Uzbrukumā norvēģu kuģim Front Ardennes bija iesaistīti septiņi pirāti, kas cerēja nolaupīt kuģi ar vērtīgo kravu. Taču apkalpe laikus pamanīja pirātu laivu un izsauca palīgā NATO karakuģus. Kanādas kara flotes kuģis septiņas stundas vajāja pirātus, līdz viņi bija spiesti padoties. Lielāko daļu ieroču pirāti pārmeta pār bortu, viņu laivā tika atrasts tikai viens granātmetējs, informē Reuters.

NATO spēki nopratināja pirātus, bet vēlāk viņus atbrīvoja, jo nebija likumīga pamata viņu apcietināšanai. Kanādas amatpersonas paskaidro, ka pirātus nav iespējams tiesāt atbilstoši Kanādas likumiem, jo noziegums nav pastrādāts Kanādas teritorijā un tajā nav skartas Kanādas intereses. Līdzīgi nācās rīkoties arī Nīderlandes specvienībai, kas nedēļas nogalē aizturēja vairākus pirātus. Pirātu tiesāšanai pagaidām nav izveidota starptautiska sistēma, bet atsevišķas valstis nevēlas ķēpāties ar juridisko nianšu risināšanu.

Somālijas pirāti nedēļas nogalē sagūstīja kādu Beļģijas kuģi ar desmit apkalpes locekļiem. Kopumā pirātu gūstā ir vismaz 18 kuģu ar vairāk nekā 300 jūrniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas