Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Naudas trūkuma dēļ aizkavējas Latvijas pirmā satelīta starts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jūrnieks
j
Satelīts pelna naudu??? Tas ir kas jauns. Kurš un par ko maksās? Kuģu identifikācijai to nevarēs izmantot.
AL>>Lauciniece
A
Un ko ar tavu lauku skolu darīt nākošga? Par 25000 tava lauku skola varēs tikai norēķināties par siltumu, bet vēl ir skolotāju algas, tekošie remontiņi un daudz dažādi sīkumi. Satelīts naudu pelna, bet lauku skola naudu tērē!
jautrais
j
Jā, pakakāts ir tik daudz, ka šis sākums ir piliens jūrā.
Ilmārs
I
Žēl, ku tur lai saka, kam šodien nav grūti.
zoolander
z
Visu cieņu Ventspils augskolai, kas cenšas uzturēt tik eksotisku nozari, kā satelītu tehnoloģijas. Var jau apsmaidīt šī projekta nozīmību, bet visos Latvijas mega plānos taču esam nosprauduši virzienu uz "augsto pievienoto vērtību". Un bez zinātniekiem, studentiem un izmēģinājumiem, tas netiks sasniegts NEKAD.
Lauciniece
L
Neesmu pret tehnoloģiju attīstību, bet vai 25 tūkstoši nevarētu izglābt vienu lauku skolu no slēgšanas 2009. gadā?
Bezdievis
B
Nu riktīga laža.
bimbam
b
Vacija, piem., uzkonstruets lets un labi funkcionejoss sakaru satelits, ko ari LV varetu atlauties! Tad nebutu atkariba no kaut kadiem starptautiskiem konglomeratiem. Smadzenes kustinat vajag! Minetais satelits nav lielaks par paku ar A4 papiru, bet ir gana jaudigs, lai pavilktu LV telekomunikaciju vajadzibas un vel vairak!
replika
r
no wiki: Venta-1 ir pavadoņa projekts, kuru paredzēts izgatavot Latvijā, sadarbībā ar Vācijas inženieriem. Tas paredzēts kuģu satiksmes Automātiskās identifikācijas sistēmas (AIS) realizācijai ar pavadoņu sistēmu, kuru izstrādā OHB-System AG. Bez OBH projektā iesaistīta Brēmenes universitāte, no Latvijas puses piedalās Ventspils Augstskola un Ventspils Augsto tehnoloģiju parks. Venta-1 būs portatīvā datora lielumā,[2] kas atbilst nanopavadoņa klasei. Pavadoņa galvenais uzdevums būs kuģu satiksmes uzraudzība un navigācija. Tas uztvers kuģu identifikācijas signālus un noraidīs tos dienestiem uz sauszemes. Tas arī varēs nosūtīt kuģiem nelielus teksta ziņojumus.[2] Bez tam kosmiskajā aparātā paredzēts iebūvēt Zemes virsmas attēlu uzņemšanas kameru, kā arī pavadoņu lāzeru tālmēru reflektoru pētniecības nolūkiem.[3] Venta-1 zemes stacija atradīsies Ventspils starptautiskajā radioastronomijas centrā Irbenē, kur atrodas no Padomju armijas pārņemtie radioteleskopi. Pavadoņa projekts (izgatavošana, programmēšana un palaišana kosmosā) izmaksās 260 000 latu. Izglītības un zinātnes ministrija jau piešķīrusi trešo daļu no summas.
žēl,
ž
lai gan nesapratu, ko valstij tas satelīts reālu dos, izņemot smukas bildes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas