Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Naudu šovam vai teātrim? Diena jautā, deputātu kandidāti atbild

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilze
I
ak tad Martins V. balotejas no PLL.Interesanti,kas vinam likas simpatisks saja apvieniba?Neticu,ka parlieciba.Medz notikt ari ta.
Kārlis P.
K
"Skatuve" neko nepelna! Maskavas ielā esošais teātris turas uz VKKF atbalstu, uz pašvaldības palīdzību u.t.t. Ar biļetēm var teātra apkopējai jaunu slotu nopelnīt. Tā, lūk, cienītais!
brīnos
b
Protams, ka šovi ir pašdarbība! --------------------------------------------- Deju kolektīvi, kori, amatierteātri kultūras namos arī IR PAŠDARBĪBA... Tieši PAŠDaRBNIEKI ir tie, kas dzied un dejo DZIESMU un DEJU svētkos Rīgā , un tieši DZIESMU un DEJU svētki ir iekļauti UNESCO mantojuma sarakstā ! Bet Latvijā ir gandrīz 20 teātri! Neatkarīgais teātris "Skatuve", piemēram iztiek BEZ Valsts budžeta dotācijām! paši sev pelna! Tad kāpēc Valmieras teātris nevarētu iztikt? ja mums te borē, ka labas izrādes it kā esot.
Kārlis P.
K
Protams, ka šovi ir pašdarbība! Un masas mīl šo pašdarbību, jo nevajaga nekādas smadzenes. Skaties tik un rotājies pašapziņā, kā es mīlu mākslu...
Bērziņš
B
Ļoti labs jautājums, kas skar valstsvīru ikdienu - ļoti daudziem pilnīgi atšķirīgiem kultūras projektiem vajag vienu un to pašu - finansējumu, kas pilnīgi visam nekad nepietiks. Dažiem komentētājiem tas ir par grūtu salīdzināt šovu ar teātri, bet politiķiem tas jāspēj. Atbildi uz jautājumu gan atvieglina tas, ka šovs, droši var teikt, spēs sevi atpelnīt un pat nopelnīt, bet teātris - nē. Un nav arī šovs tik peļams, jo tas daudz lielākā mērā veicina pašdarbību, jaunu talantu rašanos, aptver tūkstoš reižu lielāku auditoriju, kamēr profesionāls teātris, lai arī parāda augstākas raudzes mākslu, saistīts tikai ar saujiņu mākslinieku un skatītāju. Ir vajadzīgi visi elementi - pašdarbnieki un profesionāļi, masu kultūra un "elites" kultūra un pat "māksla mākslai". Kultūras ministra ziņā ir pēc iespējas efektīvāk sadalīt šo finansejumu, lai kultūra plauktu. Vairums skatītāju "it kā elitāro" teātri bieži vien mēdz izmantot kā "ķeksīti", lai ieskaitītu sevi "kulturālo" cilvēku kārtā - un pēc izrādēm tāpat šie cilvēki nemainās, cik aprobežoti bija, tik arī palika, vai arī izmanto kā vieglu izklaidi, viebjoties par domāt aicinošām lugām un labprātāk dodot priekšroku lētām komēdijām, kas pat krietni atpaliek no Holivudas masu produkcijas.
XTC
X
Izbesija Dolgopolovs,vecs un glums,viltigs tips.
Troll
T
Teātris ir profesionāls, un tam pienākas valsts atbalsts. Bet Dziedošās ģimenes ir pašdarbība un komerctelevīzijas biznesa projekts.
Jukums
J
Vairāk jau teātrim. Bet tā ir tikai viena puse - cilvēkiem ir jābūt iespējai šo teātri arī apmeklēt. Savukārt, pašam teātrim ir cita starpā neuzkrītoši jābūt arī par to gaismas nesēju un ceļa rādītāju pašreizējā situācijā. Tā kā tas bija okupācijas laikā.
žoržs
ž
Lai ar Dālderi diezko augstu nekad neemsu vērtējis, viņa atbilde ir visjēdzīgākā. Un dīvaini, ja tā nebūtu, jo tomēr ministrs viņš skaitās.
Astrida M. Vilsonam
A
Labs teātris var izdzīvot pats. Tāds, par ko ir pārvērties Dailes teātris, ilgi neizdzīvos arī ar valsts dotācijām. Trīs pēdējās reizes no Dailes teātra izrādēm iznācu jau pēc pirmā cēliena. M. Vilsonam vajadzētu palikt pie savas zelta piramidas LNT raidījumā
ped...ņš
p
ko Dālderis dara "Vienotībā"????
Daina -vienkāršiVērts...
D
Papagailis esi vai sagrabējis patafons?! Vienu un to pašu... labāk atceries un pastāsti, kas izzaga un izsaimniekoja valsti? Tas balsojums bija zagļu darbības rezultāts.
secinājums
s
Vilsons taču ir tikai aktieris, viņš spēlē to, ko viņam uzdod!!!!! / Opā! Aicinot zvanīt uz TV "spēli",a priori zinot,ka no nabaga cilvēkiem tiek izkāsta nauda,viņš ir aktieris? Tad jau zēni,kuri tirgū griež uzpirksteņus, arī ir "aktieri", bet tie,kuri zvana un stāsta,ka jāmaksā par nelaimē nonākušiem radiniekiem, ir augstas klases "mākslinieki".
ha..ha
h
..ko tad viņš (M.Vilsons) ''spēlē'' ''PLL"" ???:)))))..sarkangalvīti..vilku..vai ''āža kāju''????!!!!!!! ..un Dienas jautājums patiešām ir vairāk nekā idiotisks!!!(salīdzinājumu ziņā!!)
septiņkājis p
s
Nu tu gan esi idiots. Vilsons taču ir tikai aktieris, viņš spēlē to, ko viņam uzdod!!!!! Tavuprāt arī tas aktieris, kurš tēlo Hitleru vai Staļinu, būtu jāsūta uz karātavām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas