Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nav Saeimas atbalsta "mūslaiku ķenču un oļiņietes" Bībeles mācībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
elija
e
Maldaties, tā ir Bībele.
elija
e
Nu visi virtuālie bezdievji var iztriekties, izrieties, izpriecāties - visa žults uz āru!Bet nekādi ūsiņi,māras,laimesmātes nevar dot laimes izjūtas pilnību (kas arī ir miers un prieks iekš Dieva) un pestīšanu - bez šīm divām lietām cilvēka dzīvei nav nozīmes un cerības.Bez Radītāja apziņas cilvēka dzīve ir tikai bezjēdzīga trallināšana un dancošana ar aizsietām acīm.
jenuufa
j
un neviens nerunā par to, ka skolās vairs nav Balto stundu, kur mācītu pašus latvietības pamatus - ētisko padomu, kas ir tautasdziesmās. pašiem sava dzīvesziņa jāapgūst VISPIRMS
jumors
j
Izglītības ministrija mums izcila - manam puikam Kultūras vēstures grāmatā vesela nodaļa par šo sacerējumu(Bībeli), baušļi izceltā tekstā, uzdevumi- izlasi un pasaki, kurš bauslis darbojas un kur. Tagad vairs nav Kultūras vēstures, ir Kulturologija, kur vienā nodaļā kristietības simbolika, otrā- vēsture, trešajā - principi un visur blakus visas pārējās reliģijas. Amerikānisks fragmentārisms un visi uzdevumi par salīdzināšanu. Ja tagad atbalstītu grozījumus, vajadzētu drukāt atkal jaunas grāmatas.
Ēriks
Ē
Tā arī īsti nesaprotu, ko Tu īsti gribi patiekt? Neesmu slavējis nedz JL nedz Vienotību vai neticīgos vai ticīgos kopumā. Esmu patiecies tiem, kas ŠORIEZ neļāvās lētam populismam un nobalsoja tā, ka likums, veslais saprāts un demokrātiskie principi prasa. Kur Tu tur saskatīji kaut kādu atbalstu Vienotībai nezinu, bet ja gribi zināt manas domas par Vienotībā ietilpstošām partijā um personālijām, uzskatu, ka vairums ir ne tikai līdzatbildīgi pie krīzes nopietnības pie mums, bet ka TIKAI Dombrovska valdība ar saviem nepārdomātiem un bieži prettiesiskiem l'mumiem ir nodrošinājusi ka pārtiību latvijai tuvākos 20 gadus neredzēt! Tas gan galīgi nebūtu par šīs dienas tēmu vai par to ka JL šoriez nobalsoja, manuprāt, pareizi!
durnis
d
Ar ko tad ta parteju staigula runa bija izcila...nu ja jau to butu ierosinajusi Psas deputati tad jau tocna butu okei... Kura tad parteja ieviesa to neargumentato ,cucigo politisko kulturu ,bez argumentiem,bez tiesas jebkuru nomelnot ... JUS JAUNSMUCENI , TAGAD JAU JENOTIBA.... SITADI MELI ,KAS PAT BAZNICA ZVER NAV PAT PASAULE REDZETI...
jap
j
Kadafi , Baštik, nopirka 2x200 itāļu prostitūtas un tā vietās lai iz%^^& kā to parasti dara , iz$%^& viņām smadzenes. Protams viņām par to samaksāja :) Tad nu ja kāds grib šo prieciņu čakarēt smadzenes, lūdzu arī maksājiet un vēlams pilngadīgām personām.
a ko ta nu?
a
PLL ir LIEKUĻI! Viņu motto vientiešiem : "Klausieties mūsu vārdos, neskatieties uz mūsu darbiem." Šadurska runa bija izcila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
durnis
d
Tev isa atmina , vai tad JL PAGAJUSAS VELESANAS uz baznicu negaja un visu so balaganu netaisija... reku pat sadurskis tur bija klat un vel par staihguli palika... Jenotibas meli !!!
Blusa
B
a kāpēc bildē tam onkulim rokās ir nevis Bībele, bet LELB Dziesmu grāmata?
Ēriks
Ē
Pateicos tiem deputātiem kas bija pietiekami drošmīgi lai balsotu pret, zinot ka rezultžata 5 - 10 % fundamentālistu balsis iespējams zaudētas. Tiem kas šo projektu iesniedza, tas lai uz viņu sirdsapziņas, vai viņi to darīja savtīgu un melīgu motīvu vadīti, vai no patiesas pārliecības. Man par to cik Jūs esat kristīgi, godīgi un labi gan ir savs viedoklis, un par Jums es nbalsošu! Vislielāko nicinājumu pataupu tiem kas vienkārši atturējās vai izmuka no zāles lai nebalsotu! Arī par gļēvuļiem savu balsi neatdošu!
Ieva
I
Bet, kas tev liedz ticēt? Arī nodrošināt savu bērnu smadzeņu skalošanu pie mums skaitās visnodaļ legāli! Domā, ka viņi Bībeles tekstus labāk apgūs, ja par nemācīšanos draudēs divnieks? Bet tā ir skolotāja problēma, un visu bērnu piespiedu apmācība to neuzlabos.
Ieva
I
Kaut vai tāpēc, ka tajā ir runa arī par cieņu pret dabu, savukārt Bībele lielā mērā ir izaudzinājusi patērētāju sabiedrību. Lai gan, jebkurus ētiskos principus var lieliski mācīt bez jebkādas ideoloģijas.
vienasaule
v
Daudz noderīgāka tad jau būtu Dievturība - par mūsu senču dieviem mīļo Māru, Ūsiņu un Laimes māti, un pārējiem, nevis ar zobenu ieviesta un uzspiesta ticība, kas tika radīta, lai izskaustu senos Dievus.
haizivs
h
Es ļoti atvainojos, bet Šadurskis ir st.... jeb neritīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

IESNIEGTĀS REDAKCIJAS:

Grozījumi Izglītības likumā

(1) Izglītības sistēma nodrošina apziņas brīvību. Izglītojamie no 1.līdz 12.klasei apgūst Bībeles – kristīgo mācību. Pie kristīgās ticības nepiederīgie un ateisti pēc izvēles apgūst Bībeles - kristīgo mācību vai ētiku.

Grozījumi Reliģisko organizācijas likumā

6 . pants. Reliģiskās organizācijas un izglītība

(1) Ikvienam ir tiesības apgūt Bībeles – kristīgo mācību gan individuāli, gan kopā ar citiem reliģisko organizāciju mācību iestādēs.

(2) Valsts un pašvaldību skolās tiek mācīta Bībeles - kristīgā mācība, izņemot pie kristīgās ticības nepiederošiem un ateistiem, kuri rakstveidā atteikušies to apgūt. Nepilngadīgās personas iesniegumu par atteikšanos apgūt Bībeles - kristīgo mācību iesniedz ar vecāku vai aizbildņu rakstveida piekrišanu. Ja nepilngadīgā persona ir jaunāka par 14 gadiem, tās vietā iesniegumu iesniedz šīs personas vecāki vai aizbildņi.

(3) Bībeles - kristīgo mācību māca pēc Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātas mācību programmas evaņģēliski luteriskās, Romas katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku un baptistu konfesiju pedagogi, ja skolā ir vismaz 10 skolēnu, kuri vēlas apgūt attiecīgās kristīgās konfesijas mācību. Pedagogus izvirza konfesijas vadība, un tos atestē Izglītības un zinātnes ministrija.

(4) Valsts un pašvaldību pārziņā esošajās nacionālo minoritāšu skolās, ievērojot skolēnu un viņu vecāku vai aizbildņu vēlēšanos, Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajā kārtībā var pasniegt arī attiecīgajai nacionālajai minoritātei raksturīgās ticības mācību.

(5) Bībeles - kristīgā  mācība un ētikas mācīšana tiek finansēta no valsts budžeta.



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas